Update articol:

Universitatea din Wuhan descoperă un caz de holeră, care alimentează temeri de răspândire

Universitatea Wuhan din China a raportat un caz de holeră, declanșând o grabă în a urmări contactele și de a stopa răspândirea potențială, potrivit Bloomberg.

Departamentul de sănătate al districtului a declarat că a colectat probe, a întreprins urmărirea contactelor și a închis unele locuri pentru dezinfecție după ce s-a descoperit că studentul suferă de boală. Nu au fost detectate alte cazuri până acum.

Holera — o boală care se răspândește prin alimente și apă contaminate și care provoacă diaree acută — este relativ rară în China, cu un caz găsit în martie și cinci detectate anul trecut.

Dar posibila sa apariție în Wuhan, epicentrul inițial al COVID-19, vine în timp ce sistemul de sănătate al Chinei se confruntă cu un control fără precedent, pe măsură ce infecțiile cu coronavirus apar în toată țara, în ciuda unei abordări aspre de toleranță zero, concepută pentru a elimina virusul.

China clasifică holera ca o boală de „Clasa A”, cea mai puternică denumire și una împărtășită doar de ciuma bubonică.

Majoritatea persoanelor infectate nu vor avea simptome sau doar simptome ușoare și pot fi tratate cu rehidratare orală, deși holera poate ucide în câteva ore dacă nu este tratată, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.