Update articol:

USR cere Guvernului să nu modifice ”peste noapte” Codul fiscal pentru a introduce noi taxe în 2022

USR cere partidelor din coaliţia de guvernare să nu modifice “peste noapte” Codul fiscal şi să respecte promisiunea făcută de a nu introduce taxe noi, dar şi angajamentul asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

“USR solicită Guvernului PSD-PNL-UDMR să nu adopte proiectul de OUG prin care vrea să modifice peste noapte Codul fiscal, sub pretextul aplicării unei reforme agreate cu Comisia Europeană în cadrul PNRR, când termenul stabilit în planul de redresare pentru schimbări treptate era 2023 – 2025”, a transmis, joi, USR, printr-un comunicat.

Potrivit USR, astfel de modificări ale regimului fiscal precum cea pe care o au “în plan” aceste partide, “care, nu de mult, promiteau că nu vor introduce taxe noi”, trebuie făcute treptat şi printr-o consultare reală şi transparentă a reprezentanţilor mediului de afaceri, pentru a identifica cele mai bune măsuri.

“Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, nu de modificări fiscale de pe o zi pe alta şi fără o consultare transparentă în prealabil şi exact acesta este unul dintre angajamentele principale pe care România şi le-a luat în faţa Comisiei Europene prin PNRR: să asigure o politică fiscală predictibilă. (…) În condiţiile în care pandemia i-a afectat cel mai tare pe micii antreprenori, Guvernul nu va reuşi decât să distrugă microîntreprinderile printr-o astfel de taxare suplimentară, introdusă brusc şi fără să ţină cont de cerinţele mediului de afaceri”, a completat USR.

 

Mediul de afaceri solicită Guvernului ca măsurile fiscale asumate prin PNRR să fie implementate transparent, prin consultare și gradual, așa cum prevede documentul

 

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING