Update articol:

USR PLUS cere organizarea unui nou plen, joi, exclusiv pentru iniţiativa “Fără penali”

usr plus

USR PLUS cere organizarea unei noi şedinţe de plen a Senatului, joi, exclusiv pentru votarea iniţiativei “Fără penali în funcţii publice”, conform unui comunicat de presă transmis de alianţă.

“După mascarada de astăzi de la Senat, orchestrată de PSD şi PNL, Alianţa USR PLUS cere preşedinţilor celor două partide, Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban, să susţină convocarea de urgenţă a Biroului Permanent al Senatului, care să decidă, la rândul lui, organizarea unei şedinţe de plen, joi, dedicată exclusiv votării iniţiativei cetăţeneşti ‘Fără penali în funcţii publice’. Doar aşa vor dovedi preşedinţii PSD şi PNL că, dincolo de declaraţiile publice, vor într-adevăr reformarea clasei politice prin eliminarea penalilor din funcţiile publice. Altfel, afirmaţiile lor rămân simple declaraţii de campanie”, a precizat USR PLUS.

Dan Barna, copreşedinte al alianţei, a reproşat PSD şi PNL că “mimează interesul şi preocuparea” pentru această iniţiativă, dar, de fapt, “folosesc toate tertipurile posibile” pentru a evita supunerea ei la vot.

“PSD a refuzat, practic, să admită posibilitatea votului telefonic, deşi acest tip de vot a fost folosit de Senat în ultimele luni fără niciun fel de problemă. Au inventat în această dimineaţă obligativitatea unui vot fizic, ceea ce făcea imposibilă atingerea pragului minim de voturi necesare – 90”, a declarat Dan Barna.

Conform alianţei, “dacă PSD nu s-ar fi opus folosirii votului telefonic, iar senatorii PNL nu ar fi boicotat şedinţa de plen”, iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice”, pentru care au semnat peste un milion de români, ar fi putut fi votată miercuri.

“Mai există o şansă, ca ea să fie votată mâine, astfel încât să poată fi organizat referendumul pentru revizuirea Constituţiei odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie, lucru pe care şi-l doresc românii şi care ar fi şi de bun simţ economic, din perspectiva crizei economice provocate de pandemia COVID-19. Dacă nu va fi convocată joi o şedinţă de plen cu un singur punct pe ordinea de zi, aprobarea iniţiativei cetăţeneşti, va fi evident că nici PSD, nici PNL nu vor referendum “Fără penali” pe 6 decembrie, dar nu vor nici să recunoască acest lucru. Aşa că se fac că vor, exact ca la eliminarea pensiilor speciale. ‘Ne facem că facem’, pentru că e un subiect sensibil, dar în realitate pensiile rămân. Pentru USR PLUS, lupta continuă, nu s-a terminat. Iniţiativa ‘Fără penali în funcţii publice’ trebuie să devină realitate şi nu vom renunţa până când ea nu va fi transpusă în Constituţie”, se mai arată în comunicat.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014