Update articol:
RAPORTUL SPHERA FRANCHISE GROUP PE PRIMUL SEMESTRU

Vânzările KFC în România, în creştere cu 20%

Sursa: Facebook
Profitabilitatea, în scădere pe fondul deschiderii de restaurante noi și a încetinirii condițiilor pieței de retail în al doilea trimestru al anului

Sphera Franchise Group (Sphera), operatorul lanţurilor KFC şi Pizza Hut, a înregistrat vânzări consolidate în valoare de 350,1 milioane lei în primele șase luni ale anului, în creștere cu 21,6% față de rezultatele pro-forma din aceeași perioadă din 2017, potrivit unui comunicat al companiei.

Cea mai mare contribuție la această performanță a avut-o USFN România (operator al brandului KFC în România), care a înregistrat o creștere a vânzărilor totale de 19,8%, în timp ce ARS (operator al brandului Pizza Hut în România) a raportat vânzări în creștere cu 9,1%, se mai arată în comunicat.

Profitul EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) al Sphera a ajuns la 32,3 milioane lei, reprezentând o reducere de 15,9% față de anul trecut. Compania precizează că principalele motive ale profitabilității în scădere au fost accelerarea semnificativă a ritmului de deschidere a restaurantelor, incluzând cele două noi segmente de afaceri (restaurante KFC în Italia și Taco Bell în România), împreună cu o încetinire generală a condițiilor pieței de retail în al doilea trimestru al anului.

Mark Hilton, CEO, Sphera Franchise Group, a declarat: „Pentru Sphera, prima jumătate de an reprezintă dovada că eforturile susținute aduc rezultate pe măsură. În această perioadă am navigat, încă o dată, pe teritorii noi, prin deschiderea celui de-al treilea restaurant Taco Bell în București și extinderea în continuare a rețelei noastre de restaurante, atât în România, cât și în Italia.”

Pentru a doua jumătate a anului, Sphera rămâne încrezătoare în capacitatea sa de a-și atinge obiectivul de creștere a vânzărilor cu 25% și estimează că își va depăși angajamentele de extindere a reţelei de unităţi pentru anul 2018.

„Plănuisem să deschidem un număr total de 23 de noi unități, în România și Italia. Cu toate acestea, cea mai recentă estimare a noastră indică faptul că ne așteptăm să deschidem 26 de unități noi, cu 3 restaurante KFC, în plus, în Italia”, a adăugat Hilton.

Sphera s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti, în noiembrie 2017, sub simbolul SFG.
În cadrul ofertei publice derulate anterior, Lunic Franchising and Consulting Ltd, deţinută de Lucian Vlad, a vândut un număr de până la 8.667.773 acţiuni ordinare ale Societăţii (22,34%), iar MBL Computers SRL, deţinută de Nicolae Badea, până la 1.163.980 acţiuni ordinare ale Societăţii (2,9%).

Anterior ofertei, acţionarii Sphera erau: Lunic Franchising and Consulting Ltd (22,34%), MBL Computers SRL (23%), Tatika Investments Ltd. (27,33%), Anasa Properties SRL (10,99%) şi Wellkept Group S.A. (16,34%).
În cele din urmă, Lunic şi Anasa Properties sunt deţinute de Lucian Vlad, MBL este deţinută de Nicolae Badea, iar Tatika şi Wellkept sunt deţinute de Radu Dimofte, potrivit companiei.

În prezent, cel mai mare acţionar al companiei este  Tatika Investments Ltd. (27,33%), în acţionariat mai figurând MBL Computers (24,34%), Wellkept Group (16,34%), Anasa Properties (10,99%).

Acţiunile SFG se tranzacţionau în această dimineaţă la 25,5 lei/unitate, marcând o scădere de 36,12%, în acest an.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022