Update articol:

Veolia majorează la 3,4 miliarde de euro oferta pentru o participaţie de 29,9% deţinută de Engie la Suez

Veolia, compania franceză care gestionează deşeurile şi apele uzate, a anunţat astăzi că a majorat la 3,4 miliarde de euro (patru miliarde de dolari) oferta sa pentru preluarea a 29,9% din acţiunile deţinute de Engie la rivalul Suez, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Luna trecută, Veolia a oferit 2,9 miliarde de euro, sau 15,50 euro pe acţiune, pentru 29,9% din participaţia pe care o deţine Engie la Suez, ca un preludiu pentru lansarea unei oferte complete de preluare. Engie a respins oferta iniţială a Veolia, dar a precizat că va lua în considerare o ofertă mai ridicată.

Conducerea Suez apreciază ca ostilă oferta Veolia şi vrea să găsească un consorţiu de investitori care să depună o altă ofertă pentru participaţia Engie.

Miercuri, Veolia a precizat că a majorat la 18 euro pe acţiune oferta, care este valabilă până la finalul acestei zile. De asemenea, Veolia a anunţat că va lansa o ofertă pentru a achiziţiona integral Suez numai când va avea aprobarea Consiliului de Administraţie al companiei şi a oferit o perioadă de negocieri de şase luni, dacă va achiziţiona participaţia de 29,9%.

Statul francez deţine o participaţie de 23,6% la Engie, care la rândul său deţine 32% din Suez. Miercuri dimineaţă acţiunile Suez înregistrau o creştere de 6,6% la Bursa de la Paris.

Tot miercuri, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a declarat că Veolia trebuie să demonstreze că oferta sa de preluare este prietenoasă.

Guvernul are nevoie de timp pentru a decide în privinţa ofertei, a precizat oficialul la postul francez de televiziune LCI TV.

“Veolia a făcut o propunere, ar putea exista şi altele. Ele vor fi analizate cu obiectivitate”, a declarat recent Bruno Le Maire.

Acesta a explicat că este esenţial ca, indiferent de tranzacţie, să fie păstrate locurile de muncă în Franţa, viitorul acţionar majoritar să fie francez şi valoarea noului acord să fie satisfăcătoare pentru stat, care este acţionar la Engie.

Veolia şi Engie sunt prezente şi în România.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021