Update articol:

Verizon despre procesul intentat de Huawei: „Un atac mârșav asupra companiei noastre și a națiunii noastre”

Sursa Foto - Huawei Sursa Foto - Huawei

Operatorul telecom american Verizon a luat în derâdere, joi, procesul intentat de Huawei, pentru încălcarea brevetelor, catalogându-l drept un truc de PR și susținând că este un „atac mârșav asupra companiei noastre și a națiunii noastre”, potrivit CNBC.

Huawei a înaintat două procese împotriva Verizon prin care a acuzat că operatorul american a încălcat brevetele deținute de gigantul chinez, potrivit CNBC.

Însă,  Verizon a comentat în termeni duri acțiunile Huawei.

„Procesul Huawei intentat peste noapte, chiar în zorii zilei, nu este altceva decât un truc de PR”, a declarat, prin e-mail, un purtător de cuvânt al Verizon, pentru CNBC: „Acest proces este un atac mârșav asupra companiei noastre și a națiunii noastre. Acțiunea nu are temei și așteptăm cu nerăbdare să ne apărăm energic compania și națiunea noastră.”

Într-o declarație, Verizon a numit procesul lui Huawei drept un atac la „întregul ecosistem tehnologic”.

„Obiectivul real al Huawei nu este Verizon; este orice țară sau companie care i se opune”, a spus purtătorul de cuvânt.

Huawei susține că a încercat să negocieze plata unor redevențe de către Verizon „pentru o perioadă semnificativă de timp”, dar cele două părți nu au putut ajunge la un acord.

Firma chineză deține peste 87.000 de brevete la nivel mondial, cu 11.000  în S.U.A.

Huawei susține că presupusele încălcări se referă la 12 brevete din domenii de la rețelele de calculatoare la comunicații video, acuzând că Verizon a „profitat foarte mult” de utilizarea acestora.

Huawei este sub presiunea Statelor Unite, care au acuzat-o că este o amenințare la adresa securității naționale, susținând că echipamentul său ar putea fi folosit de Beijing pentru a spiona americanii. Huawei a negat în mod repetat aceste afirmații.