Update articol:

Gigantul chinez de telecomunicații Huawei dă în judecată Verizon pentru încălcarea brevetelor

Sursa foto: consumer.huawei.com

Huawei a înaintat două procese împotriva Verizon prin care au acuzat că operatorul american a încălcat brevetele deținute de gigantul chinez, potrivit CNBC.

Desi Huawei are o prezență redusă în SUA, companii americane precum Verizon vor folosi în continuare tehnologia patentată de la Huawei. Acest lucru se datorează faptului că firma chineză deține peste 87.000 de brevete la nivel mondial, cu 11.000  în S.U.A, conform CNBC.

Mii de elemente ale proprietății intelectuale (IP) vor fi „brevete esențiale standard”, care sunt tehnologii esențiale pentru rețelele mobile, inclusiv 3G, 4G și acum 5G.

Alte firme, inclusiv unii dintre rivalii Huawei, vor trebui să utilizeze tehnologia brevetată pentru rețelele de telecomunicații.

Huawei susține că a încercat să negocieze cu Verizon o redevență „pentru o perioadă semnificativă de timp”, dar că „nu a putut ajunge la un acord cu privire la condițiile de licență”.

CNBC a scris anul trecut că Huawei a fost în negocieri cu Verizon cu privire la plățile de redevență.

Verizon nu a fost disponibilă pentru comentarii.

„De ani de zile am negociat cu succes acorduri de licență cu multe companii. Din păcate, atunci când nu se poate ajunge la niciun acord, nu avem de ales decât să ne adresăm instanței ”, a declarat pentru CNBC Song Liuping, directorul juridic al Huawei: „Aceasta este practica obișnuită în industrie. Huawei cere pur și simplu ca Verizon să respecte investițiile făcute de Huawei în cercetare și dezvoltare, fie plătind pentru utilizarea brevetelor noastre, fie să se abțină de la a folosi produsele și serviciile sale. ”

Huawei spune că presupusele încălcări se referă la 12 brevete din domenii, de la rețelele de calculatoare la comunicațiile video, susținând că Verizon a „profitat foarte mult” de utilizarea acestora.

În proces, Huawei a subliniat faptul că Verizon a realizat venituri de 29,8 miliarde de dolari în 2018 la divizia sa de cablu, care include rețeaua de comunicații cu fibră optică.

Huawei este sub presiunea Statelor Unite, care au acuzat-o că este o amenințare la adresa securității naționale, susținând că echipamentul său ar putea fi folosit de Beijing pentru a spiona americanii. Huawei a negat în mod repetat aceste afirmații.

Firma chineză a fost pusă pe o listă neagră în SUA, care restricționează accesul la tehnologia SUA. Huawei a folosit mijloace legale pentru a încerca să lupte împotriva presiunii Statelor Unite.