Update articol:
Investing.com: Euro - 4,7782 lei, în această seară

Video PSD: “Banca Națională dispune în prezent de rezerve de 36,8 miliarde euro ce îi permit să țină sub control variațiile de curs” (video)

Vezi video mai jos:  

Partidul Social Democrat (PSD) a reacţionat în această seară la deprecierile leului din această săptămână.  „Cursul valutar nu poate şi nici nu trebuie să fie stabilit prin hotărâre de Guvern. Nu ar mai fi o piaţă liberă. Singura instituţie abilitată să administreze “controlat” cursul Leu-Euro este Banca Naţională care dispune în prezent de rezerve de 36,8 miliarde euro ce îi permit să ţină sub control variaţiile de curs”, este mesajul postat de PSD pe Facebook, împreună cu un videoclip.

Cursul valutar nu poate și nici nu trebuie să fie stabilit prin hotărâre de Guvern. Nu ar mai fi o piață liberă. Singura instituție abilitată să administreze "controlat" cursul Leu-Euro este Banca Națională care dispune în prezent de rezerve de 36,8 miliarde euro ce îi permit să țină sub control variațiile de curs.

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 24 ianuarie 2019

 

 

 

https://www.investing.com
https://www.investing.com

Cristian Socol, conferenţiar universitar la  ASE, a anunţat, ieri, că Banca Națională a României are obligația de a interveni pe piața valutară conform primei atribuții prevăzute în Statutul său. https://financialintelligence.ro/cristian-socol-banca-nationala-a-romaniei-are-obligatia-de-a-interveni-pe-piata-valutara/

Referitor la informaţiile din presă şi despre reţelele de socializare potrivit cărora leul ar fi atacat de speculatori, economistul Lucian Isar ne-a declarat: Rezerva BNR este atât de mare, iar băncile au o poziţie valutară limitată la 20% din capital, încât un atac este doar o manipulare media pentru ca Mugur Isărescu să nu se prezinte la comisia din Senat, unde a fost chemat la explicaţii de senatorul Daniel Zamfir”.  

 

Isar: „Rezerva BNR este atât de mare, iar băncile au o poziţie valutară limitată la 20% din capital, încât un atac speculativ pe leu este doar o manipulare media”

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTS si EFSA

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020