Update articol:

Vienna Insurance Group își extinde activitatea în Europa de Nord

Concentrare pe clienții corporate în patru piețe

Vienna Insurance Group (VIG) își lansează operațiunile în Suedia, Norvegia, Danemarca și Finlanda. Subscriitori ai VIG organizați într-o echipă locală vor oferi soluții de asigurare clienților corporate prin intermediul brokerilor. Deschideri de birouri sunt planificate la Stockholm, Copenhaga și Oslo. Clienții finlandezi vor fi deserviți în baza reglementărilor europene privind libera circulație a serviciilor.

Cu o cotă de piață de aproape 40%, Vienna Insurance Group este lider  pe segmentul asigurărilor corporate din Austria, precum și unul dintre cei mai mari asigurători corporate din Europa Centrală și de Est. Grupul își deservește clienții din Austria și din celelalte piețe printr-o rețea extinsă de parteneri din 70 de țări la nivel global.

„Folosim experiența noastră îndelungată și expertiza dezvoltată pe acest segment pentru a oferi sprijin la fața locului, prin intermediul birourilor locale, partenerilor noștri de business din Europa de Nord. În același timp, folosim oportunitatea de a ne intensifica activitatea pe o linie de business atractivă, în piețe profitabile”, explică Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

O echipă de subscriitori cu experiență vastă și cunoștințe extinse despre piețele locale și segmentul de brokeraj va fi centrul de comandă al activităților VIG din aceste piețe. Distribuția va fi asigurată de brokeri locali cu experiență. Gama de produse este axată pe linia clasică de asigurări de proprietăți și bunuri industriale.

„Pentru Vienna Insurance Group, extinderea operațiunilor în Europa de Nord înseamnă utilizarea țintită a oportunităților de business specifice din aceste piețe. Totuși, rămânem consecvenți strategiei noastre de a ne concentra pe regiunea Europei Centrale și de Est, care a implicat creștere organică, dar și achiziția unor asigurători existenți sau înființarea de companii noi”, a comentat Elisabeth Stadler. Odată cu dezvoltarea activității în Europa de Nord, VIG va crea o punte geografică între această zonă și Țările Baltice – companii scandinave și finlandeze, în special, operează în Țările Baltice, unde VIG este lider de piață incontestabil.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor.