Update articol:

Viitorul gazului natural și contribuția semnificativă a acestuia la securitatea energetică națională, subiecte dezbătute la Romanian International Gas Conference

Viitorul gazului natural și contribuția semnificativă a acestuia la securitatea energetică națională au fost subiecte majore dezbătute la Romanian International Gas Conference, eveniment organizat de către Energy Policy Group (EPG), un think-tank independent, specializat în analiza strategică a politicilor și piețelor de energie din regiunea Europei de Est si a bazinului Marii Negre. Conferința a avut loc pe parcursul a patru zile de dezbateri online, în perioada 23-26 noiembrie.

Pentru România, gazul natural aduce o contribuție semnificativă la securitatea energetică națională și, în plus, în viitorul apropiat, va juca un rol important în înlocuirea energiei produse din combustibili fosili poluanți, în special cărbune, a spus Niculae Havrileț, secretar de stat la Ministerul Economiei.

În opinia lui Franck Neel, membru în Directoratul OMV Petrom, România va deveni principalul producător de gaze din Uniunea Europeană, odată cu începerea extracţiei zăcămintelor din Marea Neagră.

Discuțiile s-au focusat și asupra finalizării Fazei I a gazoductului BRUA.

Faza I a proiectului BRUA a fost finalizată, atât conducta, cât şi staţiile de comprimare, ceea ce va duce la diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze a României, a anunţat Dan Drăgan, secretar de stat la Ministerul Economiei.

Finalizarea conductei BRUA este un mare succes, în condiţiile în care acest gazoduct este esenţial pentru securitatea energetică a României, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Ion Sterian, directorul general Transgaz, a dat asigurări că cel puţin 200.000 de metri cubi pe oră vor fi asiguraţi, că BRUA este funcţională, iar pe relaţia cu Ungaria este funcţională de o lună, să asigure capacitatea de 1,75 miliarde de metri cubi pe an.

Financial Intelligence a fost partener media al evenimentului.

Înregistrarea evenimentului poate fi urmărită pe pagina: https://www.rigc.ro/.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (21/01/2021)

ERATA - Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VOLKSWAGEN VZ TURBO LONG 0.10/117/127 (EBVWTL12) (21/01/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:45 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2021)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018