Update articol:
FORUMUL ENERGIEI 2023

Viorel IONESCU, SKE România: Huawei este lider global pe piața echipamentelor de energie solară, din 2015

Viorel Ionescu, SKE România, invertoare, energie solara, Forumul Energiei Viorel IONESCU, Sales Manager, SKE România

SKE este dealer autorizat al HUAWEI, mai exact este Value Added Partner pentru Huawei, a spus Viorel IONESCU, Sales Director SKE România, la FORUMUL ENERGIEI, organizat de Financial Intelligence, pe 22 mai.

De asemenea, SKE este și service partner acreditat, acoperind sectorul rezidențial, sectorul comercial și industrial, precum și sectorul utility scale, adică parcuri la sol.

SKE are servicii pe partea de vânzări, partea de logistică, partea de training și partea de service și suport.

Viorel IONESCU a spus: „Huawei este lider global, din 2015, pe piața echipamentelor de energie solară. Huawei este prezent în peste 170 de țări și regiuni”.

El a subliniat că Huawei investește foarte mult în research and development: „Inovația este cea care face diferența și, de la an la an, menținerea pe primul loc se datorează menținerii investiției în research and development. SKE, la nivel de grup, este prezentă în 16 țări, de la Marea Britanie și Irlanda, toată zona balcanică a Europei pana la la Grecia și Cipru.

România este una din cele cinci țări unde există o abordare specială. Avem aici un birou, o reprezentanță internațională. Doar în România, Marea Britanie, Croația și Grecia avem acest tip de abordare. Prin această abordare, a fost recunoscută importanța României și potențialul ei.

Ce ne mai diferențiază este și faptul că avem doar trei țări unde avem depozite. România este una din aceste aceste țări, alături de Austria și de Marea Britanie.

Totalul GW vânduți de grup în 2021 a fost de 1,7. În 2022, am ajuns la aproape 5 GW, iar estimările noastre pentru 2023 însumează aproape 10 GW.”

Reprezentanța SKE din România este SKE Solar Inverter SRL: ”Aici, am vândut, în 2022, 500 MW, avem un birou la București și avem două depozite cu o capacitate de peste 1500 de paleți. Avem 12.000 de invertoare pe stoc, asta înseamnă că suntem foarte eficienți și rapizi în a livra către clienții și partenerii noștri. Avem 10 angajați, avem un suport tehnic extraordinar și avem un laborator funcțional unde putem face demonstrații la noi la sediu.

Din perspectiva cifrei de afaceri, dacă, în 2021, am terminat aproximativ cu 5 milioane de euro, în 2022, am atins o cifră de 44 de milioane de euro. Toate aceste realizări nu ar fi putut fi atinse fără încrederea pe care ne-au acordat-o clienții noștri.”

Compania acoperă toate cele trei segmente, partea de rezidențial, partea de comercial și industrial, dar și partea de parcuri la sol: ”Din perspectiva portofoliului nostru de produse, dacă ne uităm la segmentul rezidențial, putem adresa atât invertoarele monofazate cu puteri între 2 și 6 kW, cât și cele trifazate, între 3 și 10 kw.

Pe partea de curent continuu, avem în gamă optimizatoare, contoare inteligente compatibile evident cu echipamentele noastre, iar pe partea de comunicație, avem un smart dongle, care face legătura cu aplicația care este pusă la dispoziție de către Huawei și care se numește Fusion solar.

Pe segmentul rezidențial doresc să vă anunț că, din acest an, vom putea pune la dispoziție încărcătoare pentru mașini electrice, atât monofazate, cât și trifazate, cu puteri între 7 și 27 kW. Echipamentele pot fi urmărite în aplicația noastră Fusion solar.

Pe segmentul de comercial și industrial, putem oferi invertoare trifazate gama M2 între 12 și 20 kw, în curând vom veni pe piață cu gama M5, invertorul care ajunge și la 25 kW, acestea vor fi invertoare hibride, apoi avem gama M3 – 30-40kW și gama M2 – 100-115 kW.

De asemenea, în sectorul comercial și industrial, avem optimizatoare. Aici optimizatoarele sunt un pic diferite față de cele din segmentul rezidențial, având capacitatea de a putea fi conectate două panouri la un optimizator, ceea ce, din perspectiva reducerii de costuri, poate să conteze.

Avem contoare inteligente, iar pe partea de comunicație avem un smart dongle sau un smart loger, care integrează comunicarea cu toate echipamentele implementate.

Pe partea de parcuri la sol, avem invertorul de 330 kW.”

Firma pune un accent important pe partea de soluții de stocare: „În segmentul rezidențial avem o variantă modulară de 5 KW/oră, ea putând ajunge la 15 kw/oră. În segmentul de comercial și industrial avem posibilitate de stocare de 200 kw/oră, unde vorbim de apariția unui utilaj care se cheamă power conversion system, care nu face altceva decât să încarce sau să descarce bateria respectivă în două ore.

Pe partea de parcuri la sol, vorbim de o soluție de 2 MW/oră, unde tensiunea de ieșire este de 800 de volți”.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023