Update articol:
Întrebat dacă va fi remaniat:

Viorel Ștefan: “Mi-am depus candidatura pentru preşedinția ASF şi merg pe proiectul acesta”

Viorel Stefan

Vicepremierul Viorel Ștefan a declarat, astăzi, că și-a depus candidatura pentru preşedinţia Autorității de Supraveghere Financiară și că va merge pe acest proiect. El a răspuns astfel întrebării dacă va rămâne în Guvern, în contextul în care au fost pregătite remanieri.
“Nu ştiu care va fi succesiunea, dacă întâi remanierea şi apoi votul la ASF, de aceea nu pot să anticipez. Astăzi, când vorbim, mi-am depus candidatura pentru preşedinte ASF şi merg pe proiectul ăsta”, a declarat el.
Viorel Ștefan a menţionat că dacă nu va fi numit preşedinte al ASF, rămâne parlamentar.

Audierile pentru noua conducere ASF au fost programate pentru 6 noiembrie, iar termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost prelungit până pe 5 noiembrie.

Pentru postul de președinte ASF mai concurează Leonardo Badea (actualul preşedinte ASF), Mircea Ursache (vicepreședinte ASF pentru piața de capital), Andrei-Răzvan Micu (care ar dori și un post de prim-vicepreședinte sau vicepreședinte), Claudia Cătălina Sava – Director Direcția Supraveghere și Control ASF (care ar dori și un post de prim-vicepreședinte sau vicepreședinte), brokerul Adrian Simionescu și Radu Toia – consilier în cadrul ASF, conform dosarelor depuse până săptămâna trecută. Lista mai poate fi completată.

Financialintelligence.ro a prezentat, săptămâna trecută, întreaga listă de candidați.

Surse: Viorel Ștefan are cele mai multe șanse la șefia ASF

Vicențiu Constantinoiu, angajat al ASF Sectorul Instrumente și Investiții Financiare – Direcția Supraveghere și Control, în cadrul Serviciului Control Entități Reglementate, figura pe acea listă cu o candidatură pentru un post de membru neexecutiv al Consiliuliui ASF. Acesta ne-a transmis că a clarificat, ulterior, că vizează postul de vicepreșdinte pentru piața de capital sau un post de neexecutiv. Acesta ne-a prezentat planurile sale, într-un interviu recent.

Digitalizarea activității ASF, printre proiectele propuse de Vicențiu Constantinoiu

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (06/02/2023)

Documentele privind oferta publica de cumparare 10.02-13.03.2023

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (06/02/2023)

Purcari Wineries PLC digitalizeaza Adunarile Actionarilor

TERAPLAST SA (TRP) (06/02/2023)

TeraPlast isi extinde lantul logistic cu un centru de distributie in Galati

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023