Update articol:

Viorica Dăncilă își dorește o coaliție cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, cât și cu cel al lui Victor Ponta, pentru a susține candidatul pentru prezidențiale

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, vineri, că va avea, cel mai probabil luni, o discuţie atât cu Călin Popescu Tăriceanu, cât și cu Victor Ponta, pentru că își dorește o coaliție a celor trei partide (n.n. PSD-ALDE-Pro Romania) pentru a susține candidatul pentru prezidențiale.

„Cu siguranță voi avea o discuție atât cu domnul Tăriceanu, cât și cu domnul Victor Ponta. Cred că dialogul este foarte important. Îmi doresc o coaliție a celor trei partide pentru a susține candidatul pentru prezidențiale. Îmi doresc ca alături de noi să vină și sindicate, chiar și partide care nu sunt parlamentare, patronate, toți cei care vor să vină alături de Partidul Social Democrat cred că vor aduce un plus și cred că dialogul este foarte important pentru a vedea direcția pe care merg liderii pertidelor respective”, a spus Viorica Dăncilă.

De asemnea, Dăncilă a afirmat că în cazul în care primarul general Gabriela Firea îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale, va exista o discuţie în cadrul Comitetului Executiv, având în vedere că pentru a candida din partea PSD este necesară susţinerea tuturor organizaţiilor judeţene ale partidului.

„Gabi Firea nu şi-a anunţat candidatura, dacă şi-o va anunţa, vom avea o discuţie în cadrul Comitetului Executiv Naţional şi bineînţeles vom face o evaluare a fiecărui candidat şi, ceea ce este foarte important, vom vedea care din cei care vor să candideze au susţinerea organizaţiilor din teritoriu pentru că este o luptă grea în care trebuie să fim foarte implicaţi şi cred că, în această luptă cel sau cea care va candida pentru alegerile prezidenţiale trebuie să aibă alături toate organizaţiile judeţene pentru a putea vorbi despre victorie”, a declarat Dăncilă, la Bistriţa Năsăud.