Update articol:

Virgil Popescu: Comisia Europeană a aprobat astăzi acordul cu SUA privind colaborarea pentru construirea Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și lucrări de retehnologizare

Comisia Europeană a aprobat astăzi acordul parafat în Statele Unite ale Americii privind cooperarea în domeniul nuclear și colaborarea pentru construirea Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și lucrări de retehnologizare, a anunţat, acum câteva minute, ministrul Economiei Virgil Popescu .

Acesta a precizat: “Acceptul, care a venit de la Bruxelles, ne permite să demarăm în forță relația cu partenerii americani, și să atragem alți parteneri pentru o colaborare într-un consorțiu euroatlantic, Canada – Franța. Pentru retehnologizarea Unității 1, pentru construirea reactoarelor și pentru elaborarea proiectelor din domeniul energetic am obținut în SUA finanțare de 7 miliarde de dolari.

Tehnologia de la Cernavodă va rămâne CANDU și, așa cum a anunțat Premierul Orban de la Paris în urmă cu câteva săptămâni, avem și o foaie de parcurs în domeniul cooperării nucleare civile cu societăți de renume din Franța.
Este o reușită care va aduce nu doar securitate energetică în România, ci și investiții, locuri de muncă, antrenare pe orizontala economiei și toate beneficiile care vin în urma unui parteneriat de o asemenea importanță.

Am avut dreptate să pariez pe potențialul energetic al României, pe avantajele noastre competitive și pe relația cu parteneri strategici importanți și relevanți. Economia și energia României sunt prea importante să fie lăsate pradă înțelegerilor făcute pe genunchi, pe interese politice ”la mica înțelegere”, așa cum au încercat guvernele trecute ale PSD”.

 

Virgil Popescu: Comisia Europeană are termen 30 zile, dacă nu mă înşel până vineri, să dea un răspuns cu privire la acordul cu SUA pentru construirea reactoarelor de la Cernavodă

 

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021