Update articol:

Virgil Popescu: Companiile Fluor Corporation (USA), Sargent&Lundy (USA), SNC Lavalin (Canada) și Framatome (Franța) vor explora, împreună cu Nuclearelectrica, oportunități de cooperare în domeniul nuclear civil

Companiile Fluor Corporation (USA), Sargent & Lundy (USA), SNC Lavalin (Canada) și Framatome (Franța) vor explora oportunități de cooperare în domeniul nuclear civil, atât în ceea ce privește dezvoltarea reactoarelor nucleare tradiționale, cât și avansate, cu Nuclearelectrica (România), a anunţat ministrul energiei Virgil Popescu,  care participă în aceste zile, la Washington, la conferinţa ministerială Nuclear Power in the 21st Century, organizată de IAEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică).

Aflat în SUA, Virgil Popescu a scris azi noapte: “Secretarul pentru Energie Jennifer Granholm este o susținătoare a dezvoltării și inovării în domeniul energiei, inclusiv în România.

Astăzi, în marja Conferinței Internaționale Ministeriale pentru Energie Nucleară în Secolul 21, am participat împreună cu Jennifer Granholm și cu Jonathan Wilkinson, Ministrul Resurselor Naturale, din Canada, la un anunț foarte important pentru dezvoltarea programului nuclear civil din țara noastră: Companiile Fluor Corporation (USA), Sargent & Lundy (USA), SNC Lavalin (Canada) și Framatome (Franța) vor explora oportunități de cooperare în domeniul nuclear civil, atât în ceea ce privește dezvoltarea reactoarelor nucleare tradiționale, cât și avansate, cu Nuclearelectrica (România).

Aceste patru companii sunt furnizori de top la nivel mondial de tehnologie nucleară și inginerie, achiziții și management al construcțiilor și aduc cunoștințe de neegalat în furnizarea de energie nucleară de clasă mondială în siguranță și în siguranță. Iar parteneriatul cu SNN demonstrează experiența și profesionalismul în domeniul nuclear pe care îl deține România.

Prin aceste parteneriate ne vom atinge și țintele de decarbonare și, totodată, vom întări independența și securitatea energetică, foarte importante în actualul context geopolitic. Prin cooperare vom demonstra că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă politică. Parteneriatul dintre România – SUA – Canada și Franța va aduce noi oportunități pentru viitorul energiei nucleare, așa cum spune și motto-ul conferinței «Atoms for peace and Development»”.

Virgil Popescu: Reducerea preţurilor ridicate la energie necesită investiţii în capacităţi noi cu emisii reduse de carbon

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023