Update articol:

Virgil Popescu: Guvernul României nu va cere Romgaz și Nuclearelectrica să distribuie 90% din profit, pentru că au ținte mari de investiții

Virgil Popescu Sursa foto: Facebook.com

Guvernul României nu va cere Romgaz și Nuclearelectrica să crească plata dividendelor la 90% de la 50% din profitul pe 2020, așa cum a făcut recent cu două companii de utilități (Transgaz și Transelectrica), deoarece companiile energetice de stat trebuie să îndeplinească ținte mari de investiții, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu , citat de Bloomberg.

„După o discuție cu premierul și ministrul finanțelor, am fost de acord să acordăm o derogare acestor două companii”, spune Popescu într-un interviu.

Romgaz este în discuții cu Exxon pentru a cumpăra participația companiei americane într-un proiect de gaze offshore din Marea Neagră, în timp ce operatorul nuclear trebuie să modernizeze un reactor și să construiască 2 noi.

Recent, Transelectrica a anunțat că statul i-a cerut distribuirea a 90% din profitul pe 2020, după un anunț similar al Transgaz.

BVB | Știri BVB