Update articol:

Virgil Popescu: Doamna Firea a ignorat până în septembrie propunerea SAPE privind dezvoltarea unei centrale în cogenerare pe amplasamentul fostei Centrale Termoelectrice Titan

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a ignorat până în septembrie propunerea transmisă de SAPE privind dezvoltarea unei centrale pentru producere de energie în cogenerare de înaltă eficiență pe amplasamentul fostei Centrale Termoelectrice Titan, a anunţat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi al Mediului de Afaceri. 

Virgil Popescu a scris: «SAPE, companie aflată în portofoliul Ministerului și societate care deține 99% din compania de proiectul Titan Power SA, a trimis în data de 29 iunie o adresă către Primăria Generală a Capitalei, condusă la acea vreme de Gabriela Firea, în care spune două lucruri, în esență:

– Primul – că este interesată să dezvolte o centrală pentru producere de energie în cogenerare de înaltă eficiență pe amplasamentul fostei Centrale Termoelectrice Titan; SAPE a prezentat un proiect fezabil, în care se investește capitalul propriu, plus alte contribuții, pentru a construi o centrală termoelectrică de cogenerare cu o putere instalată de 40 MW și 250 Gcal/h.
-Al doilea lucru pe care-l spune SAPE în adresă este că și-ar dori un parteneriat pe termen lung cu Termoenergetica din subordinea Primăriei Capitalei, care poate deveni un beneficiar strategic pentru energia termică produsă de viitoarea centrală:
“Considerăm astfel că un element esențial pentru demararea etapelor legale necesare realizării noii centrale de cogenerare de înaltă eficiență pe amplasamentul fostei CET Titan l-ar constitui intenția Companiei Municipale Termoenergetica București SA – principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat, aflat sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București, de producția de energie termică produsă de noua capacitate energetică”.

Însă, doamna Firea fiind preocupată cu campania și nefiind un proiect, cu care să se poată lăuda, a ignorat propunerea transmisă de SAPE până în luna septembrie, după ce au trecut alegerile locale. După care, probabil pentru a-și acoperi incompetența, la aproape două săptămâni după ce a pierdut alegerile, pe 6 OCTOMBRIE, Administratorul Public al Primăriei Municipiului București a transmis un răspuns la adresa SAPE.

”Brusc” li s-a părut o idee bună și au lăsat de înțeles că Primăria dorește să fie implicată în, citez: “proiecte care să rezolve problemele identificate de către specialiști referitor la starea actuală a SACET București. (…) Mai mult, necesitatea demarării de urgență a unui amplu program de investiții în capacități noi de producere energie termică – atât în cogenerare cât și în capacități de vârf – cu puteri instalate și flexibilități care să le încadreze perfect în actualele cerințe ale necesarului de căldură al orașului, dar și cu performanțe tehnice care să le permită concurarea cu succes în competiția cu celelalte soluții tehnice din piață, reprezintă o prioritate pentru administrația publică pe care o reprezentăm”.

Asta în condițiile în care, pe 6 octombrie, Nicușor Dan nu era încă primar efectiv, pentru că Gabriela Firea a avut grijă să saboteze, încă o dată, voința bucureștenilor din alegeri, prin tertipuri penibile.

Deci, cum rămâne stimată doamnă fost – Primar General? Ce s-a întâmplat din iunie până în octombrie, de nu ați răspuns propunerii înaintată de SAPE? Proiectul nu era bun sau ați dat dispoziție să nu se miște o foaie de hârtie, că urma campania electorală și credeați că dacă dăm drumul proiectului va lua PNL “oxigenul” electoral? Pentru asta ați întârziat proiectul și v-ați bătut joc de bucureșteni, să dați bine în alegeri? Cred că răspunsul este de la sine înțeles: Ați blocat proiectul, deși era spre binele bucureștenilor!
Îi îndemn pe toți bucureștenii care au făcut frigul și “duș” la lighean să consulte aceste documente și să vadă care este adevărul. Totodată, dau asigurări că acest proiect se va face”. (vezi documentele mai jos)

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a reacţionat după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu a afirmat că proiectul centralei electrice de termoficare (CET) Titan a fost blocat de vechea administrație bucureșteană condusă de Firea în calitate de edil:  „Când incompetența este dublată de ticăloşie. Ministrul penelist al energiei, Virgil Popescu, zice că nu l-am lăsat eu timp de un an de zile să pună în funcțiune CET Titan. Și că de aceea ajungea greu apă caldă în Colentina. Serios? Dar cum îl blocăm? Ce făceam? Cum reușeam? Culmea tupeului! Atât eu, cât și colegii mei, am solicitat în nenumărate rânduri redeschiderea CET Titan de către guvern! Domnule ministru mincinos, cum v-am blocat, CET-urile fiind la ELCEN și această entitate în subordinea Dvs? Vă băteam? Vă sechestram? Vă loveam cu rigla peste degete să nu semnați vreun document? Vă bântuiam prin somn? Cum poate orice primar de pe planetă să blocheze un ministru să-și îndeplinească atribuțiile legale?
Eu înțeleg că tot ce nu merge e din “vină Pe-se-deee” și “Fi-reaa” dar, totuși, aveți puțină jenă de ridicol! Și dansatoarea din buric de la DSP București tot eu am numit-o? Și Dvs ați luat covid tot pentru că eu v-am dat masca jos sau v-am trimis viruși telepatic? Obrăznicia penelistilor nu mai are nicio limita!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014