Update articol:

Virgil Popescu: Forum de afaceri bilateral dedicat companiilor românești și emirateze, în luna ianuarie 2020, la București

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a discutat, astăzi, cu Ahmed Abdulla Al Matrooshi, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Emiratelor Arabe Unite în România, despre organizarea de către Ambasada EAU, cu sprijinul MEEMA, a unui Forum de afaceri bilateral dedicat companiilor românești și emirateze, în luna ianuarie 2020, la București.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a scris pe Facebook: “Astăzi am avut o întrevedere cu E.S. Dr. Ahmed Abdulla Al Matrooshi, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Emiratelor Arabe Unite în România.

Dialogul s-a axat pe aprofundarea relațiilor româno-emirateze și capitalizarea pragmatică a oportunităților de afaceri existente.

În acest sens, am discutat despre organizarea de către Ambasada EAU, cu sprijinul MEEMA, a unui Forum de afaceri bilateral dedicat companiilor românești și emirateze, în luna ianuarie 2020, la București”.

Într-un interviu acordat în acest an financialintelligence.ro,   Ahmed Abdulla Al Matrooshi ne-a declarat că relațiile economice și diplomatice dintre România și Emiratele Arabe Unite s-au îmbunătățit considerabil în ultimul an.

În cadrul vizitei de lucru pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o în Emiratele Arabe Unite, în octombrie 2018, autoritățile române și cele emirateze au agreat de comun acord instituirea unui cadru mai strâns și mai activ de colaborare și coordonare la nivel guvernamental și astfel s-a convenit ridicarea relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic. În acest sens, a fost adoptată ”Declarația comună privind stabilirea unui parteneriat strategic economic între Guvernul României și Guvernul EAU”, care reprezintă baza consolidării viitoare a cooperării în toate domeniile de interes comun – economic, politic, cultural, academic.

Avem în vedere creșterea schimburilor comerciale dintre România și Emirate Arabe Unite. Anul trecut, acestea s-au ridicat la 330 milioane de dolari.

România exportă în EAU: îmbrăcăminte, lemn, legume, carne procesată și în viu. EAU exportă în România electronice, îmbrăcăminte, parfumuri.

Volumul schimburilor comerciale bilaterale de bunuri, la nivelul lunii octombrie 2017, a atins un total de 292,50 milioane euro, în timp ce volumul schimburilor de servicii pe anul 2016 fost de 72,20 milioane de euro. Multe companii emirateze vor să investească în România”. 

 

 

“Dorim ca România să fie partenerul nostru principal în Europa de Est”

 

BVB | Știri BVB

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Sem II 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014