Update articol:

Virgil Popescu: În zece ani de activitate, CNCIR a avut un profit total de 186.101.000 lei, la o cifră de afaceri de 593.898.744 lei

Compania Națională pentru Controlul Cazanelor,  Instalațiilor de ridicat, Recipientelor sub presiune (CNCIR) este una dintre cele mai profitabile companii pe care le are Ministerul Economiei în portofoliu și poate să fie considerată un model de bune practici economice, a declarat, recent, Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. 

Acesta a explicat: “CNCIR împlinește 10 ani de activitate chiar pe 8 decembrie, iar de la înființare și până acum a înregistrat un profit total în valoare de 186.101.000 lei, la o cifră de afaceri în valoare de 593.898.744 lei.

Printre obiectivele de interes strategic pe care le are în administrare, în verificare CNCIR se găsesc reactoarele 1 și 2 de la Cernavodă, și nu întâmplător vreau să fac această trecere la Cernavodă, la domniul nuclear; pentru că CNCIR este abilitată prin lege să autorizeze și să facă verificările pentru instalațiile nucleare de la Cernavodă”.

Recent, autorităţile române au primit de la Comisia Europeană acordul pentru semnarea Acordului interguvernamental între Guvernul României și Guvernul SUA, pentru retehnologizarea reactorului 1, construcția reactoarelor 3 și 4. Acordul mai prevede și cooperare în domeniul nuclear civil, inclusiv introducerea de noi tehnologii.

Virgil Popescu a menţionat: “Practic, așa cum am promis, trecem de această fază a semnării și ne apucăm efectiv de treabă la reactoarele 3 și 4. Următoarea etapă este stabilirea consorțiului cu firme din SUA, Franța și Canada și, evident, din România, pentru că ne dorim un conținut local industrial puternic, urmând ca în cursul anului următor, la început, decizia de investiții să poată fi luată”.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative