Update articol:

Virgil Popescu: Ministrul Bădălău ar trebui să oprească numirile de la Transelectrica şi CNCIR, făcute pe ultima sută de metri

Ministerul Economiei încearcă să pună, pe ultima sută de metri, prin concurs, pe OUG 109, Consilii de Administraţie la Transelectrica şi Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor De Ridicat şi Recipientelor Sub Presiune (CNCIR), spune deputatul PNL Virgil Popescu, vicepreşedintele Ciomisiei de Industrii şi Servicii, vehiculat ca viitor ministru al Economiei în guvernul PNL.

Acesta a explicat la psnews.ro: “Pentru cei care nu ştiu sau nu îşi mai amintesc, Transelectrica tocmai a trecut printr-un scandal cu un domn care avea o diplomă falsă (n.r. Dănuţ Caraşol – Preşedintele directoratului Transelectrica). Cred că nu ar trebui tratată Transelectrica – operator naţional de transport de energie electrică  – pe ultima sută de metri a unei guvernări schimbată, pentru că moţiunea de cenzură a trecut, iar ministrul economiei este un ministru demis de către Parlament. 

Cred că ar fi bine să stopeze aceste concursuri.

LA CNCIR, am dat, prin Parlament,  atribuţii de securitate naţională, de monopol, pe instalaţiile de la Nuclearelectrica şi nu ne putem juca. Am văzut că aici lucurile se grăbesc şi mai mult. Am auzit că ar ar vrea să vină adjunct un director de la RAR – ce treabă are RAR cu CNCIR…nu ştiu. Ba, mai mult, ar vrea să fie pusă pe patru ani o doamnă pe care domnul ministru Bădălău a făcut-o funcţionar public la Bolintin de unde e dânsul, a adus-o la cabinet, a pus-o interimar în CA la CNCIR, în condiţiile în care această doamnă nu are nici o pregătire (n.r. Dana Rujea este interimar în CA CNCIR). Ar trebui ca domnul ministru Bădălău să  oprească toate aceste construcţii prin care îşi plantează oamenii fideli în interiorul companiilor şi vrea să îi securizeze pe OUG 109 pentru patru ani. Îl asigur că oricine va fi ministrul economiei va urmări aceste lurcuri şi le va stopa”. 

Ministerul Economiei a anunțat, recent, inițierea procesului de recrutare și selecție de candidați pentru Consiliul de Supraveghere al CNTEE Transelectrica. Procesul de recrutare și selecție presupune parcurgerea mai multor etape cu o durată de maxim 75 de zile. Candidații interesați pot depune dosarele până pe 23 octombrie.

Se pare că astăzi are loc interviul pentru selecţia din lista scurtă a adminsitratorilor CNCIR.  Vezi aici procedura de selecţie: http://www.cncir.eu/doc/management/proced-ca/anunt-site-cncir.pdf

 

MEMBRII CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE AL CNCIR SA

Nr. Crt. Nume si Prenume Calitate      
1. CORNELIA PARASCHIV PRESEDINTE CV Declarații de avere și interese
2. CRISTIAN SIMA MEMBRU NEEXECUTIV CA CV Declarații de avere și interese
3. DANA FLORIANA RUJEA MEMBRU NEEXECUTIV CA CV Declarații de avere și interese
4. MARIUS IULIAN CARABULEA MEMBRU NEEXECUTIV CA CV Declarații de avere și interese
5. FELIX FLORIN BRANISTE MEMBRU NEEXECUTIV CA CV Declarații de avere și interese

BVB | Știri BVB

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Sem II 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014