Update articol:

Virgil Popescu, o întrebare pentru Gabriela Firea: de ce plătesc bucureștenii 495,51 lei pe gigacalorie, deși, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei de la ELCEN?

Sursa foto: gov.ro

Gabriela Firea are obligația să răspundă de ce plătesc bucureştenii 495,51 lei pe gigacalorie deşi, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei de la ELCEN, în condiţiile în care sistemul de termoficare din Bucureşti, aflat în grija Primăriei Municipiului Bucureşti, este în prag de colaps, a transmis, marţi, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Acesta a scris pe Facebook: “Din seria ce se întâmplă cu banii care sunt administrați de primarul general al Capitalei:

Doamna Gabriela Firea are obligația să răspundă la o întrebare vitală: de ce plătesc bucureștenii 495,51 lei pe Gigacalorie deși, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei (fără TVA) de la ELCEN? Răspunsul cu siguranță va fi unul revelator!

Oare nu cumva din așa zisa subvenție, pe care spune că o plătește pentru cetățenii ”din blocurile vechi de apartamente, care nu și-au permis financiar să se mute în blocuri noi sau în zonele rezidențiale din județul Ilfov”, acoperă de fapt și pierderile de pe rețeaua avariată, pe care nu a fost în stare să o modernizeze?!? Nu este o noutate pentru nimeni că sistemul de termoficare din București, aflat în grija Primăriei Municipiului București, este în prag de colaps, că țevile sunt vechi și ruginite, iar pierderile de apă caldă pe rețea sunt imense. Dar primarul Capitalei, doamna Firea, în loc să prezinte soluții aruncă cu acuzații nefondate!

Ce se întâmplă cu suma de 299,51 lei?!?! Ce acoperiți de fapt cu această sumă? Cred că bucureștenii au dreptul să afle aceste informații!

Așa cum am mai anunțat, dar vreau să o fac din nou, am discutat cu cei de la BERD despre posibilitatea unor împrumuturi pentru a moderniza ELCEN, dar și rețeaua de termoficare din București, pentru o soluție integrată, eficientă cu costuri mai mici pentru bucureșteni. Pentru că, spre deosebire de cei din PSD, care doar vorbesc, noi, cei din PNL găsim și soluții la problemele pe care fie nu le-au rezolvat, fie le-au provocat.

P.S. Poate înțelege dna Firea dacă explic din nou: definirea consumatorului vulnerabil nu are nicio legatură cu subvenția pe care Consiliul General o acordă bucureștenilor. Consumatorul vulnerabil va fi definit de un comitet interministerial, care va fi condus de Ministerul Muncii, pentru că acolo este materia de drept, unde va fi prezent și Ministerul Dezvoltării, pentru că acolo sunt primariile. Și va fi implicat și Ministerul Ecomomiei și Energiei. Definirea consumatorului vulnerabil nu o împiedică nicio primărie să dea subvenții în continuare. Lăsați campania electorală și treceți la treabă!”

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022