Update articol:
FINANCIAL INTELLIGENCE HALL OF FAME AWARDS GALA DINNER

Virgil Popescu: O prioritate a Ministerului Economiei şi Energiei pentru anul viitor este să reuşim să startăm proiecte de producere a energiei electrice (video)

O prioritate a Ministerului Economiei şi Energiei pentru anul viitor este să reuşim să startăm proiecte de producere a energiei electrice, a declarat aseară Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi al Mediului de Afaceri, prezent la FINANCIAL INTELLIGENCE HALL OF FAME AWARDS GALA DINNER. Domnia sa speră să fie lansat în faza de execuţie un proiect mare în domeniu, în acest mandat tranzitoriu. 

 

Virgil Popescu a mai spus: “Am venit să vă dau un mesaj foarte ferm şi foarte clar din partea Ministerului pe care îl conduc şi din partea Guvernului: ne dorim stabilitate şi predictibilitate în România.  Dorim un mediu de business în aşa fel încât dumneavoastră să vă puteţi face afacerile. 

Să nu vă mai gândiţi că poate, într-o seară, se trezeşte vreun ministru să schimbe dimineaţa mediul de afaceri, environementul cum spunem noi, şi dumeavoastră, oamenii de afaceri, să trebuiască să o luaţi de la capăt cu toate calculele, cu toate bugetele şi să nu vă mai iasă modelele de business.

Vrem să vă recâştigăm încrederea, să fiti convinşi că în România se poate face business performant. De asemenea, mi-aş dori să avem un capital românesc foarte puternic.

O să încerc în întregul meu mandat să stimulăm investiţiile şi în zonele mai sărace, vrem ca investitorii să fie tentaţi să facă investiţii şi acolo, în special în Oltenia şi Moldova.

Mâine sau poimâine, în şedinţa de guvern, vom adopta acel proiect de lege pe care ne vom asuma răspunderea de abrogare a OUG 114, acea ordonanţă care a distrus practic o bună parte din economia românească, a lovit în domeniul energiei, bancar, al fondurilor mutuale, în zona de comunicaţii. Practic a mitraliat tot ce era bun în economia româneasca şi nu făcut decât lucruri proaste. Ne vom asuma răspunderea în Parlament săptămâna viitoare.

În domeniul energiei, acea taxă de 2% va dispărea de la 1 ianuarie. Vor dispărea preţurile reglementate atât la gaze naturale cât şi la energie electrica în cursul anului 2020, respectiv de la 1 iulie la gaze naturale şi la finalul anului viitor la energie electrică. Practic vom pune în acord Regulamentul European 943 cu legislaţia românească şi avem nevoie de ceva timp.  

Amestecul pe care guvernul l-a avut asupra reglementatorului din energie prin impunerea unui rate a rentabităţii de 6,9% va fi eliminat. Dacă e reglementator, să fie independent, evident în acord cu politicile  pe care le ia statul – să stimuleze investiţiile. Pentru că, fără investiţii în distribuţie şi transport în energie, România nu poate progresa.

Le multumesc doamnelor de la Financial Intelligence pentru implicarea de care dau dovadă zi de zi. Cred că zilele astea se împlinesc un an şi trei luni  de când Financial Intelligence este pe piaţa portalelor online de business foarte nişat şi foarte profesionist.

Au pornit la drum în septembrie 2018 şi fac o treabă foarte bună. Colaborez cu Financial Intelligence de când a început şi pot spune că împreună  am făcut foarte multe lucruri bune pentru zona de business şi cea de energie în special”.

 

 

BVBStiri BVB

BRK Dow Turbo Short 34550 (BKDOWTSC2) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (07/05/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 27.04.2021 - 06.05.2021

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/05/2021)

Hotarari AGOA si AGEA 07.05.2021

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (07/05/2021)

Rezultate financiare trimestrul 1 2021

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/05/2021)

Prelungire suspendare Notificare de reziliere Contract CTE Iernut