Update articol:

Virgil Popescu pentru Bloomberg: Investiți! Investiți! A fost apelul meu adresat companiilor din sectorul de Energie

Sursa foto: gov.ro

*Companiile trebuie să accelereze investițiile în energie verde în timp ce se îndepărtează de dependența lor grea de cărbune și combustibili fosili

Investiți! Investiți! A fost apelul meu adresat companiilor din sectorul de Energie, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri într-un interviu pentru Boomberg. 

Acesta a vorbit despre investițiile care urmează să fie făcute pentru ca țara noastră să aibă mai multă energie verde. 12,5 miliarde de euro este suma care urmează să fie investită în proiecte de modernizare de companii precum Hidroelectrica SA, Romgaz SA, Nuclear Electrica SA, CEO sau CEH.

Virgil Popescu a spus că România dorește ca firmele de stat să accelereze investițiile în energie verde în timp ce se îndepărtează de dependența lor grea de cărbune și combustibili fosili. ” Vom reuși să reducem emisiile noastre de dioxid de carbon chiar sub plafoanele cele mai ambițioase pe care Comisia Europeană le dezbate în prezent”, a afirmat el.

“Există o mulțime de investitori care doresc să investească în energie regenerabilă în România”, a afirmat Popescu, menţionând: “Consider că fermele eoliene din Marea Neagră au un potențial bun și am cerut Comisiei UE să ne ofere același tratament ca și Nordul și Marea Baltică, astfel încât să putem accesa fonduri UE pentru proiecte.”

Popescu a mai spus că Hidroelectrica SA intenționează să investească 2,9 miliarde de lei (684 milioane de dolari) într-o fermă eoliană offshore din Marea Neagră și se luptă să cumpere ferma eoliană de la țărm a CEZ AS, care se află printre activele companiei cehe de vânzare. 

De asemenea, Romgaz vrea să construiască centrale regenerabile cu hidrogen care transformă electricitatea și apa în hidrogen curat, investește în descoperirea de noi resurse atât la mal, cât și în larg și caută potențiale oportunități în industria regenerabilă.

Nuclearelectrica SA își reevaluează în prezent planul de a construi încă două reactoare nucleare după ce a eşuat cu chinezii. De asemenea, intenționează să extindă ciclul de viață al reactorului Unitatea 1 existent.

Complexul Energetic Oltenia va trece centralele electrice de la cărbune la gaze naturale, iar Complexul Energetic Hunedoara va fi împărțit în două unități pentru a o face mai flexibilă.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative