Update articol:

Virgil POPESCU: România a avut în acest an investiţii de 380 de milioane de lei în industria de apărare; piața din SUA a devenit o piață țintă pentru ROMARM

România a avut în acest an investiţii de 380 de milioane de lei în industria de apărare, pentru capacități de producție pentru fabricarea armelor și munițiilor, capacități de producție și fabricare a armelor și munitiilor precum și subansamblurile acestora tehnicii militare, capacități de producție și fabricare a sistemelor de comunicații,comandă,control, computere, supraveghere -recunoaștere, capacități de producție și fabricare a tehnicii militare, capacități de producție și fabricare a accesoriilor de protecție balistică și CBRN pentru realizarea mentenanței, a declarat Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil POPESCU.

Domnia sa a mai spus că s-au luat măsuri pentru protejarea angajaților, pentru protejarea nucleului de 2000 de angajați și în acest an au fost alocate 100 milioane de lei pentru salariații din industria de apărare.

Virgil Popescu a adăugat: “Mai avem multe lucruri de făcut, multe lucruri încep să se miște, programe strategice încep să se materializeze și vorbim despre primele 36 de Pirahna care au fost livrate de MAPN.

De asemenea, programul Șoim – am semnat contractul dintre Avioane Craiova și MApN pentru modernizarea IAR Șoim, un program de 56 milioane de euro.

În luna octombrie a anului 2020 avem valoare cumulată pe offset de 195 milioane euro. (…)

ROMARM a realizat în nouă luni 125% din bugetul prognozat, s-au realizat investițiile necesare și s-a intrat în producție în linie dreaptă pentru asamblarea transportorului Pirahna la UM București.

Livrările pentru MApN s-au dublat față de 2019, asta înseamnă o colaborare foarte bună între cele două ministere și îi mulțumesc și ministrului Ciucă pentru înțelegerea de care a dat dovadă față de industria de apărare românească.

La nivelul ROMARM în anul 2020 au fost semnate contracte în valoare de 150 milioane de dolari, din care 105 milioane la export.Nu a mai avut ROMARM de mult timp asemenea contracte de export, în creștere cu 300% faţă de 2019. Au fost reactivate piețe tradiționale de export și vorbim despre Egipt și Oman și s-a deschis o relație nouă cu Republica Moldova.

ROMARM a semnat un acord de cooperare cu Egipt, cu o instituție de omologare și a concretizat două contracte de export cu perspective reale de proiecte complexe: mentenanță de rachete şi producția de blindate.

Totodată, au fost deschise canale cu perspective mari de concretizate în zona Africa și Orientul Mijlociu, piețe pierdute de către România.

Având în vedere tendințele și modificările apărute pe piețele consumatoare de mari cantități de produse specifice Romarm, compania și-a adaptat nomenclatorul de fabricație pentru  a satisface aceste nevoi, iar piața din SUA a devenit o piață țintă pentru ROMARM  pentru că este o piață în creștere masivă, o piață cu o cerere de armament și muniție.

ROMARM  a mai câștigat licitația pentru echiparea MAI cu acele pistoale de 9mm și contractul de offset permite transfer de tehnologie și fabricarea în România a acelor pistoale. Vorbim despre pistoale Beretta. Vom face o fabrică modernă în România a pistoalelor. De asemenea, s-au încheiat parteneriate cu companii străine cu experiență dovedită în producția pentru înzestrarea armatei, rachetele 4×4, baterii de coastă.

S-a creat o colaborare fructuoasă cu industria privată de apărare, s-au semnat memorandumuri și împreună cu STIMPEX dezvoltăm arma de asalt pentru MApN”.

 

 

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022