Update articol:
Migrația globală a milionarilor

Visual Capitalist: Milionarii preferă să se mute în Australia

www.visualcapitalist.com www.visualcapitalist.com

Cei mai bogați oameni ai lumii sunt și cei mai mobili. 

Persoanele cu averile cele mai mari din lume (HNWI) – care au avere de peste 1 milion USD – pot decide să se mute în diverse colțuri ale lumii din multe motive. În unele cazuri, acestea sunt atrase de jurisdicții cu legi fiscale mai prietenoase cu o mai mică poluare și criminalitate. Uneori, ei caută pur și simplu o schimbare de peisaj.

Graficul Visual Capitalist , folosind datele din Global Wealth Migration Review, cartografiază migrația milionarilor din lume și arată clar care sunt țările preferate de aceștia și care sunt părțile lumii unde avem de-a face cu exodul bogăției. 

Zborul milionarilor”

Nu este un secret pentru nimeni că Republica Chineză a fost o mașină de creare a bogăției în ultimele două decenii. Deși țara face încă un număr mare de cetățeni foarte bogați, totuși peste 15.000 de HNWI chinezi au ales  să migreze în alte țări în 2018 – cea mai importantă migrație a oricărei țări.

Iată o listă a topului țărilor cu ieșirile HNWI:

Spre deosebire de clasa de mijloc, cetățenii bogați au mijloacele să plece atunci când lucrurile încep să se transforme în țara lor de origine. O creștere a migrației HNWI poate fi adesea un semnal al factorilor economici sau societali negativi care influențează o țară.

Acesta este cazul Turciei, care a trecut printr-o perioadă de instabilitate, proteste în masă și de o rată mare a inflației. Pentru al treilea an consecutiv, Turcia a pierdut peste 4.000 de milionari. Aproximativ 10% din cetățenii  HNWI din Turcia au fugit în 2018, ceea ce arată că, spre deosebire de China și India, țara nu mai produce noi milionari într-un număr semnificativ.

Țările magnet pentru milionari 

Locațiile onorabile – cum ar fi Elveția și Insulele Cayman – continuă să atragă lumea bogată, însă nici o țară nu se confruntă cu intrări de tip HNWI atât de mari precum Australia.

Aceasta are mai multe avantaje care o fac o destinație atractivă pentru migrarea milionarilor. Țara are o economie robustă și este percepută ca fiind un loc sigur pentru întemeia o familie. Mai mult,  Australia nu are impozit pe moștenire și costuri mai mici pentru îngrijirea sănătății, ceea ce o poate transforma într-o alternativă atractivă față de S.U.A.

Anul trecut,  Australia întrecut atât ​​Canada, cât și în Franța, pentru a deveni a șaptea cea mai mare piață de prosperitate din lume.

Țările magnet pentru milionari: 

 

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2021)

Structura actionariat la data de 30.11.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/12/2021)

Decizia Consiliului de Administratie cu privire la majorarea capitalului social

ELECTROARGES SA (ELGS) (06/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG

TERAPLAST SA (TRP) (06/12/2021)

Decizia CA privind demararea programului de rascumparare actiuni proprii

CEMACON SA (CEON) (06/12/2021)

Schimbare in Managementul societatii