Update articol:

Libertate vs. Securitate: Topul celor mai supravegheate orașe din lume; Londra – singurul oraș non-asiatic, aflat în top 10

De când prima cameră de supraveghere CCTV a fost instalată în Germania în 1942, numărul camerelor de supraveghere din întreaga lume a crescut enorm. De fapt, după cum remarcă Avery Koop de la Visual Capitalist, ne-au trebuit doar 79 de ani pentru a trece de la o cameră la aproape un miliard din aceste dispozitive.

Potrivit Visual Capitalist,  China și India sunt țările cu cele mai mari densități de camere de supraveghere CCTV în zonele urbane. Chennai, India, are 657 camere pe kilometrul pătrat, devenind astfel orașul numărul unu din lume în ceea ce privește supravegherea.

Iată primele 10 orașe ale lumii în funcție de densitatea CCTV.

Sursa Visual Capitalist
Sursa Visual Capitalist

Londra este singurul oraș non-asiatic care se află pe listă cu 399 de camere CCTV pe kilometru pătrat.

Beijing ocupă locul zece. Capitala chineză are cel mai mare număr de camere CCTV în total, cu puțin peste 1,1 milioane instalate în oraș.

Deși camerele CCTV au devenit extrem de răspândite în orașele din întreaga lume, acest lucru nu înseamnă că acestea ne văd și ne recunosc fiecare mișcare. În majoritatea cazurilor, camerele se află într-o poziție fixă – iar unele dintre aspectele mai invazive ale CCTV, cum ar fi tehnologia de recunoaștere facială, nu sunt încă universale, potrivit Visual Capitalist.

Omniprezenţa camerelor de supraveghere poate fi deranjantă pentru unii, deoarece reprezintă o diminuare a intimității. Cu toate acestea, există și unii care simt că prezența camerelor creează o siguranță sporită.

Unele guverne, precum cel chinez, susțin că un număr mare de camere de supraveghere ajută la reducerea criminalității, dar, de exemplu, orașul chinez Taiyuan are aproximativ 120 de camere la fiecare mie de oameni și totuși are un indice de criminalitate mai mare decât majoritatea.

Libertate vs. Securitate

Pe măsură ce rețelele de supraveghere devin mai sofisticate și mai multe, crește îngrijorarea în rândul populaţiei cu privire la încălcarea libertăților personale.

China dublează supravegherea în orașele sale, prin utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială. Această tehnologie face parte integrantă din sistemul de puncte sociale propus de China. Cu o bază de date de 1,3 miliarde de imagini care pot fi asociate cu o față de pe o cameră CCTV în câteva secunde, cetățenii care provoacă probleme pot fi identificați cu ușurință.

În India, pe de altă parte, cantitatea de camere poate fi atribuită urbanizării în masă, creșterii criminalității și deficitului de resurse urbane. În general, există o clasă mijlocie în creștere care dorește să se protejeze cu ajutorul camerelor CCTV. Pe măsură ce ne apropiem de un miliard de camere de supraveghere CCTV la nivel global până la sfârșitul anului 2021, vom continua, fără îndoială, să fim monitorizați în viitor.

Chinezii sunt supravegheaţi în timp real şi primesc premii sau pedepse, în funcţie de comportament

 

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2021)

Structura actionariat la data de 30.11.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/12/2021)

Decizia Consiliului de Administratie cu privire la majorarea capitalului social

ELECTROARGES SA (ELGS) (06/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG

TERAPLAST SA (TRP) (06/12/2021)

Decizia CA privind demararea programului de rascumparare actiuni proprii

CEMACON SA (CEON) (06/12/2021)

Schimbare in Managementul societatii