Update articol:
FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL EDIȚIA A II-A

Vlad Ardeleanu, Superbet: Avem în vedere tatonarea potențialului bursei, în contextul în care știm că un fond de investiții nu rămâne pentru totdeauna într-o companie

Superbet are în vedere tatonarea potențialului bursei, în contextul în care este cunoscut faptul că fondurile de investiții nu rămân pentru totdeauna într-o companie, a spus Vlad Ardeleanu, Director General Superbet România, la Forumul Pieței de Capital, organizat de Financial Intelligence.

În luna mai, Fondul american de investiţii Blackstone a devenit acționar minoritar al Superbet, în urma unei investiții de 175 de milioane de euro.

Vlad Ardeleanu a spus că Superbet este o companie care s-a format în mediul antreprenorial românesc, care este încă o companie de familie, dar care și-a dorit foarte mult să vină în apropierea pieței de capital: „În 2017, am ieșit cu obligațiuni pe piața AeRO, acesta a fost un prim rezultat al apropierii noastre de piața de capital. Anul acesta, am făcut o tranzacție destul de mare, care apare în studiul Deloitte ca fiind a treia cea mai mare tranzacție din economia românească – am reușit să aducem cel mai mare fond de investiții din lume ca investitor minoritar, într-o companie de familie din România.

Faptul că am fost aproape de piața de capital, că am cunoscut oameni din această piață ne-a ajutat să învățăm, să înțelegem ce putem să facem (n.n. pe bursă) și care sunt instituțiile care ne pot ajuta.

Aș considera că anul acesta este un an de inflexiune pentru dezvoltarea companiei, care va deveni internațională și va ieși pe piețele din jur, dar și o bornă, începutul unei perioade de tranziție. Mă gândesc cum va arăta, poate, în viitor, o emisiune de obligațiuni pe care Superbet ar putea să o facă pe piața din România. Sau, de ce nu, o tatonare a potențialului bursei, în contextul în care știm foarte bine că un fond de investiții nu rămâne pentru totdeauna într-o companie.

Interesul nostru rămâne deschis pt piata de capital din România. Poate povestea noastră este un imbold pentru antreprenoriatul din România.”

Vlad Ardeleanu a precizat că Superbet a reușit, în zece ani, să se transforme dintr-o companie de familie într-o corporație, cu investitor minoritar fondul american de investiții Blackstone.

Potrivit directorului general Superbet, pariurile sportive sunt asimilate entertainmentului, cele mai multe pariuri sportive sunt  de 2-3 lei: “Este un fenomen de masă, am încheiat anul trecut cu 16 milioane de pariuri pe lună. Piața crește frumos, cu două cifre în fiecare an. Această creștere o întâlnim în toate țările din Europa. În Asia, dezvoltarea pariurilor este chiar mai pronunțată decât în Europa. Piața din America și-a deschis porțile în 2017 și acolo companii gen Fox și Disney au făcut anul acesta primii pași în această industrie, care e considerată industrie a entertainmentului.”

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/07/2020)

Numire expert pentru majorare capital

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/07/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (09/07/2020)

Suspendare drept de vot pentru AGEA convocata pentru data de 14/15.07.2020