Update articol:
Interviu cu Vlad Doicaru, Huawei Technologies România

Vlad Doicaru: ”Vom contribui mai mult în ceea ce privește furnizarea de tehnologie pentru redresarea economică a României”

Săptămâna trecută, Huawei a făcut o donație către IGSU prin intermediul Ambasadei Chinei în România. Vlad Doicaru, Account Director Entreprise Business Group la Huawei Technologies România, a avut amabilitatea să ne povestească despre această acțiune caritabilă.

Reporter: Ce reprezintă donația făcută de Huawei către IGSU?

Vlad Doicaru: Donația este reprezentată de două tipuride măști medicale – măștile N95 și măști medicale de protecție, substanțe dezinfectante și ghiduri medicale pentru prevenția și tratamentul Covid-19. Această tranșă de donații a mers către IGSU cu ajutorul Ambasadei Chinei.

Reporter: Ce v-a determinat să faceți această donație?

Vlad Doicaru: Din momentul în care am intrat pe piața din România, în 2003, ne-am luat angajamentul să devenim o companie responsabilă social și să contribuim la dezvoltarea României atât din punct de vedere economic, cât și social. După aproape 18 ani, am ajuns să fim mai mult decât un partener comercial, ne considerăm a fi un prieten bun al României și al românilor.

În momente ca acestea, rolul nostru, ca prieten, este să ne implicăm și să contribuim la depășirea acestei crize medicale.

Așa cum spune și vechiul proverb, ”prietenul la nevoie se cunoaște”, de actualitate chiar și în perioada modernă. Acestea fiind spuse, 80% dintre cei 2200 + de angajați ai noștri sunt români și reprezintă coloana vertebrală a operațiunilor noastre. De la începutul lunii februarie, căutăm modalități de a ajuta România în situația de criză.

Fie prin asistență tehnologică, cum ar fi conferința video de experți medicali China-România, care a avut loc săptămâna trecută, sau resurse, cum ar fi rechizite medicale și ghiduri scrise de experți medicali din China, care au combătut în primul rând cu virusul. Aceasta este exact ceea ce am făcut și vom continua să facem.

Reporter: Pentru ce va fi utilizată donația?

Vlad Doicaru: Donația a fost făcută pentru a ajuta personalul medical și eroii din prima linie care luptă împotriva pandemiei COVID-19.

Reporter: Intenționați să mai faceți și alte donații în această perioadă?

Vlad Doicaru: Huawei va face tot posibilul să ajute. În afară de a dona resurse medicale, trebuie să asigurăm funcționarea stabilă a rețelei în România, care este principala noastră responsabilitate.

În calitate de companie producătoare de tehnologie și telecomunicații, ne gândim la modalități prin care tehnologia și digitalizarea să poată fi utilizate pentru a susține recuperarea economică după pandemie.

În aceste momente dificile, am putut vedea importanța și nevoia crescândă pentru rețele și digitalizare, vom susține pe deplin operatorii cu privire la aceste cerințe și credem că vor fi un instrument de recuperare economică de neînlocuit pentru România

Reporter: Ce alte donații a făcut până acum Huawei pentru România, în perioada Covid-19?

Vlad Doicaru: La sfârșitul lunii martie, Huawei România a dorit să ajute una dintre cele mai încordate zone din România, din cauza pandemiei și a livrat prima donație la Spitalul de Urgență din Suceava, „Sfântul Ioan cel Nou”. Aceasta a constat în 20 de mii de măști medicale, substanțe dezinfectante și seturi de veselă și tacâmuri pentru sălile de mese.

Deși Huawei a acționat prin donații de produse de uz medical, nu activăm în industria de producție pentru aceste produse. Prin urmare, vom contribui mai mult în ceea ce privește furnizarea de tehnologie pentru redresarea economică a României, contribuirea la soluționarea problemelor șomajului etc., folosind beneficiile digitalizării pentru a ajuta România să revină pe calea sa după această criză.

 

BVB | Știri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (27/10/2021)

Completare ordine de zi AGAE 15/16 noiembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (27/10/2021)

Raport conform art. 108 din Legea 24/2017 (R)

BIOFARM S.A. (BIO) (27/10/2021)

Desfasurare AGA in contextul SARS-CoV-2

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (27/10/2021)

Act aditional cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018- ELCEN Bucuresti