Update articol:

Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina sunt peste 500 de morți în plus; sunt diferențe și la spitalul ROL 2; Ministerul Apărării îl contrazice pe Voiculescu

vlad voiculescu Foto Facebook

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că a descoperit diferențe în raportările morților de Covid-19 la nivelul mai multor spitale.

„Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele și o a doua în care raportează și spitalele, și medicii de familie, prin DSP-uri. Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea. La Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2, acea unitatea militară din curtea Spitalului Ana Aslan sunt diferențe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie. Principala responsabilitate este la Institutul Național de Sănătate Publică”, a declarat Voiculescu, la Europa FM.

Ministerul Apărării îl contrazice pe Voiculescu, după ce a declarat că la Spitalul ROL 2 sunt diferențe de raportare a deceselor COVID

Toate decesele înregistrate în formaţiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului ”Ana Aslan”, care este operaţionalizată de Spitalul Militar Central, au fost centralizate şi raportate “în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a precizat Ministerul Apărării Naţionale, luni, într-un comunicat remis presei.

“Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID-19 de către Formaţiunea medicală de tratament ROL 2, facem următoarele precizări: Formaţiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie “Ana Aslan” din Otopeni, funcţionează ca spital COVID din luna aprilie 2020. Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaţionalizată de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Carol Davila” au fost centralizate şi raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a informat sursa citată.

Potrivit MApN, din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicaţia Corona Forms, au fost constatate “82 de decese, care au fost raportate ca atare” de formaţiunea medicală atât în Corona Forms, cât şi în platforma Alerte MS, lucru “care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autorităţile care au acces în aceste baze de date”, conform competenţelor legale.

Precizările MApN vin în contextul în care, luni, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat într-un interviu la Europa FM că ar exista diferenţe în ceea ce priveşte raportarea persoanelor decedate în urma infecţiei cu noul coronavirus în cazul Spitalului Colentina şi al unităţii ROL 2.

Ministerul Sănătății a transmis luni că grupul de lucru de care vorbește fostul ministru a fost înființat printr-o decizie care a fost adăugată ulterior în registrul secretarului de stat Andreea Moldovan. De asemenea, MS precizează că la nivelul ministerului nu era cunoscută această decizie luată de echipa fostului ministru Vlad Voiculescu.

Documentul privind înființarea unui grup de lucru a fost transmis presei de echipa fostului ministru, și conține o decize a secretarului de stat Andreea Moldovan și o pagină scrisă de mână care ar fi reprezentat dovadă că premierul a fost înștiințat.

„Nu e un document, este o coală de hârtie”, a declarat luni premierul Florin Cîțu, care a cerut să fie verificate toate documentele din Ministerul Sănătății din ultimele patru luni.

Din imaginile cu registrul de intrare-ieșire de la cabinetul secretarului de stat Andreea Moldovan, obținute de Digi24, se poate observa că documentul căruia i-a fost atribuit numărul de intrare 578 a fost adăugat ulterior. Pe pagina următoare se poate observa că existat deja un document cu numărul 578, emis de Forumul Român de Diabet care reprezenta o invitație la un eveniment online. De asemenea, și scrisul este diferit față de celelalte intrări din registru din aceeași zi.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (05/10/2022)

Completare Convocare AGAO 19.10.2022

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (05/10/2022)

Purcari Wineries PLC a desfasurat prima editie a Zilei Investitorului

SOCEP S.A. (SOCP) (05/10/2022)

Erata Hotarari AGA O din 27.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (05/10/2022)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (05/10/2022)

Plata dividende interimare aferente exercitiu financiar 2022