Update articol:

Vladimir Putin anunţă că recunoaşte independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei – live text

Preşedintele rus Vladimir Putin anunţă în această seară că recunoaşte  independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Putin a spus că vorbeşte despre evenimentele din Ucraina.

Putin: Colapsul economiei ucrainene e cauzat de faptul că e controlată din afară de occident. Ucraina nu mai are nici justiție suverană, a dat Ambasadei SUA dreptul de numi judecătorii la Curtea Supremă.

Putin: Știu ucrainenii că țara lor a devenit o colonie? În Ucraina au impus sancțiuni împotriva propriilor cetățeni, a bisericii, a media, a bisericii ortodoxe

Putin: SUA, din 2014, au transferat miliarde de dolari și arme către Ucraina. Armata ucraineană funcționează cu consultanți străini, din NATO. Armele occidentale curg în Ucraina într-un flux neîncetat, sfidător, iar consilierii străini sunt responsabili de situație. Spațiul aerian al Ucrainei e deschis pentru NATO.

Putin: Se extinde posibilitatea unei lovituri surpriză asupra Rusiei. Rusia a primit cinci moduri de extindere a NATO, noi am fost pur și simplu înșelați. Rusia a oferit constant cooperarea NATO în diferite formate, Moscova și-a îndeplinit toate obligațiile față de Occident

SUA nu au nevoie de o țară atât de mare ca Rusia în NATO, spune Putin.

Statele Unite desfășoară o politică anti-rusă în Ucraina și Georgia, a spus Putin

Comandamentul forțelor armate ale Ucrainei poate veni direct de la sediul NATO, spune Putin.

Aderarea Ucrainei la NATO nu acum, dar puțin mai târziu, nu schimbă nimic pentru Rusia, spune Putin

Putin: situația politică actuală nu poate sta la baza statului

Putin: Planurile Ucrainei de a crea arme nucleare nu sunt o bravada goală. Ucraina are un know-how nuclear sovietic. Dacă Ucraina va avea bomba atomică va fi o amenințare nu doar pentru Rusia, ci pentru toată Europa. Nu putem să permitem așa ceva

Să începem cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, mai precis, de Rusia bolșevică, comunistă. Acest proces a început aproape imediat după revoluția din 1917″, a spus Putin.

„Apoi, în ajunul și după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a transferat Ucrainei niște pământuri care au aparținut anterior Poloniei, României și Ungariei. Și în 1954, din anumite motive, Hrușciov a luat Crimeea din Rusia și a dat-o Ucrainei. De fapt, așa s-a format teritoriul Ucrainei sovietice”.

Putin: Ucraina intenționează să declanșeze un război împotriva rușilor în Donbass.

Putin: Tragedia schismei bisericești din Ucraina s-a transformat într-una politică.

Putin: în Ucraina, mulți nu au bani să plătească pentru utilităţi, pentru lucruri comune

Nu există o instanță independentă în Ucraina, a spus Putin.

Prăbușirea economiei ucrainene este însoțită de jaful țării, a spus Putin

Putin: Corupția din Ucraina a corodat statalitatea ucraineană, naționaliștii au profitat de acest lucru în 2014, cu sprijinul Occidentului

Ucraina sovietică a fost creată ca rezultat al Revoluției bolșevice. Lenin a fost creatorul Ucrainei sovietice

Putin: Maidanul din 2014 a fost o lovitură de stat sprijinită de-afară. În paralel, zeci de miliarde de dolari au fost scoși din Ucraina de regimul corupt al oligarhilor. Maidanul nu a adus Ucraina mai aproape de democrație, ci a împins Ucraina în război civil și a dus la ruinarea țării. Prețurile la energie au crescut, oamenii nu mai au bani. De ce? Răspunsul e evident: tot ce au moștenit de la USRR a fost furat.

Oligarhi din Ucraina veneau la putere candidând pe idei populiste. Ajungeau la putere cu votul sincer al oamenilor care credeau în schimbări. Le promiteau multe, dar acționau sub controlul radicalilor. Radicalii au exagerat, pretențiile lor au crescut an de la an. Suveranitatea Ucrainei a devenit o speculație, iar politicul devine doar o cortină pentru acoperirea intereselor acestor oligarhi”.

Putin: În Ucraina corupția a ajuns la cote maxime, este pe toate sectoarele. Acești infractori nu sunt pedepsiți, dar noi îi știm după nume și îi voi găsi. Maidanul nu a adus democrația în Ucraina, a înrăutățit toată situația.

Putin: Prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991 a văzut Rusia jefuită, pusă într-o poziție cu adevărat dificilă

Președintele rus Vladimir Putin a spus că situația din Donbass a devenit critică și acută: „Situația din Donbas a devenit din nou critică, acută, iar astăzi mă adresez direct dumneavoastră nu numai să evaluez ceea ce se întâmplă, ci și să vă informez despre deciziile care se iau, despre posibilii pași în această direcție”.

Putin îl numeşte pe Lenin autor și arhitect al Ucrainei. Putin a numit eronate principiile construcției statului lui Lenin.

Putin: Ucraina poate fi numită în continuare „Ucraina numită după Vladimir Ilici Lenin”. Lenin, apoi Stalin cu dictaturile lor nu au ajutat URSS. Acele republici nu aveau nici un drept suveran, era un stat centralizat. Stalin nu a modificat Constituția lui Lenin, principiile lui Lenin nu au fost revizuite. E o rușine că din această bază legală pe care a fost construit statul nostru nu au fost scoase aceste utopii.

Evenimentele trecutului sovietic nu pot fi schimbate, dar trebuie să vorbim direct despre ele, a spus președintele rus Vladimir Putin. „Desigur, evenimentele din trecut nu pot fi schimbate, dar trebuie măcar să vorbim despre ele în mod direct și onest, fără rezerve și fără nicio condensare politică”, a spus Putin într-un discurs adresat rușilor.

Putin: Ucraina pentru Rusia este nu doar țara vecină, ci o parte din istorie

Putin: Statul ucrainean a fost creat de Rusia comunistă prin respingerea unei părți din teritoriile istorice ale Rusiei, nimeni nu i-a întrebat pe oameni nimic.

Putin: Considerațiile privind situația politică actuală nu pot deveni baza statului. Rusia este gata să arate Ucrainei ce înseamnă de-comunizare reală

Putin: Bolșevicii au vrut să rămână la putere cu orice preț, inclusiv prin Tratatul de la Brest-Litovsk.

Putin: Hrușciov a dat Crimeea Ucrainei dintr-un motiv oarecare

Putin:  ”Oamenii din aceste teritorii (n.r. Lugansk şi Doneţk) se numesc ruși și ortodocși; lucrurile sunt așa din sec XVII, chiar și după aceea. O mare parte din Ucraina încă de la începuturile ei a fost creată de Rusia”.

Putin: Bolșevicii au strâns literalmente Donbasul în Ucraina

Putin: Dreptul la secesiunea republicilor de URSS a fost o mină pusă la temelie

Putin: Radicalii își asumă meritul pentru câștigarea independenței Ucrainei

Putin:  Rusia a plătit pe deplin datoriile Ucrainei

Putin: Ucraina nu a avut niciodată adevărata ei statalitate

Putin: Rusia a recunoscut țările după prăbușirea URSS și le-a ajutat

Putin numește fatal documentul de politică națională din 1989

Putin: Ucraina este divizată și se confruntă cu o criză economică acută

Putin: Kievul a încercat să folosească dialogul cu Moscova pentru a negocia cu Occidentul

Putin: Radicalii care au preluat puterea în Ucraina au organizat teroarea

 

 

 

Vladimir Putin le-a transmis lui Macron și Scholz că va semna un decret privind regiunea Donbass; Macron şi Scholz și-au exprimat dezamăgirea

 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/09/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (21/09/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA din data de 9/10 octombrie 2023

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (21/09/2023)

Completare Convocare AGEA 11/12.10.2023

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (21/09/2023)

Litigiu privind Hotararea AGEA 5/01.09.2023