Update articol:

Boris Johnson: Recunoașterea de către Putin a regiunilor separatiste din Ucraina este o încălcare clară a dreptului internațional

Boris Johnson Boris Johnson

Recunoașterea regiunilor separatiste din estul Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin este o încălcare a dreptului internațional, a declarat luni premierul britanic Boris Johnson.

În timp ce Johnson vorbea, Putin a semnat un decret prin care recunoaște independența celor două regiuni separatiste din regiunile Lugansk și Donețk, care s-au rupt de sub controlul Kievului în 2014.

„Îmi dau seama, exact când am intrat în această conferință de presă, că Vladimir Putin a anunțat efectiv că Rusia recunoaște republicile separatiste Donețk și Lugansk. Acest lucru este în mod evident o încălcare a dreptului internațional. Este o… încălcare flagrantă a suveranității și integrității Ucrainei”, a declarat Johnson într-o conferință de presă.

„Este o repudiere a procesului de la Minsk și a acordurilor de la Minsk și cred că este un semn foarte rău”.

Johnson a spus că va discuta luni cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensk și că va oferi sprijinul Marii Britanii.

Întrebat dacă acum este timpul să impună sancțiuni Rusiei, Johnson a spus că va trebui să aștepte și să vadă ce se întâmplă în estul Ucrainei.

“Ceea ce am spus mai înainte despre pachetul de sancțiuni este că acestea vor fi declanșate odată cu primul vârf al unei incursiuni rusești sau al unei invazii ruse. Dar, în mod evident, ceea ce s-a întâmplat este o veste extrem de proastă”, a spus el.

„Devine clar că va trebui să începem să aplicăm cât mai multă presiune posibil, deoarece este greu de văzut cum se îmbunătățește această situație”.

 

Vladimir Putin a semnat acum decretele de recunoaștere a republicilor autoproclamate Donetk şi Lugansk

 

BVB | Știri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017(R) 05.05.2023_29.09.2023

CEC 2028 EURO (CECRO28E) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023

CEC BANK SA (CECRO25E) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023

CEC BANK SA (CECRO25) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023