Update articol:

Vladimir Putin la “Belt and Road Forum” din China: “Sancțiunile unilaterale necesită o reacție efectivă a comunității internaționale”

Foto Kremlin Foto Kremlin

Sancțiunile unilaterale necesită o reacție efectivă a comunității internaționale, a declarat președintele rus Vladimir Putin la a doua ediţie a Forumului Belt and Road de la Beijing.

Președintele rus Putin a argumentat că sancțiunile unilaterale sunt o manifestare a protecționismului și necesită o implicare eficientă a comunității internaționale.

“Este important să existe un răspuns eficient la riscurile fragmentării spațiului politic, economic și tehnologic mondial, la creșterea protecționismului, cu restricții unilaterale ilegitime, frecvent utilizate sau, mai rău, războaie comerciale”, a spus Putin.

În plus, el a subliniat că Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU) condusă de Rusia  caută cea mai largă cooperare cu toate țările și alianțele interesate, în special cu China. “Uniunea Economică Eurasiatică încearcă să asigure cea mai largă cooperare cu toate țările și alianțele interesate, în primul rând cu China”, a declarat Putin la ceremonia de deschidere a forumului”Belt and Road” de la Beijing. Președintele a adăugat că ideea liderului chinez, Xi Jinping, de a integra inițiativa Belt and Road din Beijing cu alte alianțe internaționale, corespunde planurilor EAEU.

 

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declarat, într-un interviu pentru China Daily People, înainte de a participa la acest eveniment: “În termeni istorici, cei doi ani care au trecut de la primul forum “Belt and Road” de la Beijing sunt o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, este deja clar că inițiativa președintelui Xi Jinping deschide oportunități extinse de parteneriat echitabil. Prietenii noștri chinezi adoptă o abordare creativă a promovării cooperării economice internaționale și urmăresc să contribuie la consolidarea relațiilor interconectate și asigurarea dezvoltării durabile în întreaga Europă. Este important ca China să promoveze cu succes acest proiect la scară largă. Și toate statele euroasiatice ar trebui să câștige din participarea la această iniţiativă. Ar trebui să-i ajute să-și dezvolte potențialul economic, să-i facă mai competitivi și să-și sporească nivelul de trai. Pentru a realiza acest lucru este necesar să se țină seama de interesele tuturor partenerilor și să se promoveze armonizarea programelor naționale și a planurilor de dezvoltare. Este necesar nu numai să se facă schimburi, ci și să se promoveze investițiile reciproce și să se realizeze proiecte comune de infrastructură, transport, logistică și de mediu; să încurajeze cooperarea industrială și tehnologică, schimburile științifice și academice și să intensifice contactele interpersonale”.

Potrivit lui Vladimir Putin, Rusia are propria viziune pentru viitorul integrării regionale: “Împreună cu alte state membre ale Uniunii Economice Eurasiatice (EAEU) căutăm în mod constant modelul optim de cooperare. Mă refer la planurile de formare a Parteneriatului Eurasian mai mare sau, cu alte cuvinte, o rețea largă de asociații de integrare regională care se dezvoltă într-un mod coordonat, bazate pe principiile egalității, deschiderii, respectului reciproc și luării în considerare a intereselor fiecăruia. La urma urmei, formarea unei Eurasii mai mari se referă, în esență, la cuplarea conceptului EAEU cu iniţiativa “Belt and Road”.
În mai 2015, președintele Xi Jinping și cu mine am căzut de acord să legăm construcția Uniunii Economice Eurasiatice de iniţiativa “Belt and Road”, idee care a fost susținută de liderii tuturor statelor membre ale EAE. La 17 mai 2018, a fost semnat Acordul privind cooperarea comercială și economică dintre EAEU și China, ca urmare a acestei inițiative. Ne așteptăm ca acest document să intre în vigoare în următoarele câteva luni, iar părțile vor începe imediat să o pună în aplicare.
Cooperarea practică între Comisia Economică Eurasiatică și Guvernul Republicii Populare Chineze va trebui pusă pe o bază solidă și ar trebui să fie sistematică. Prioritatea noastră principală va fi crearea unei Comisii mixte însărcinate cu revizuirea inițiativelor specifice de cuplare a EAEU cu “Belt and Road”. Credem că proiectele din transporturi, energie, mediu, comerț, finanțe și economia digitală vor avea prioritate”. 

Preşedintele Chinei Xi Jinping: „Toleranță zero” pentru corupție în cadrul proiectului de investiţii „Belt and Road” – vezi foto şi video

Vladimir Putin a spus că a sporit substanțial comerțul reciproc Rusia – China:  “În 2018, am depășit recordul de 100 miliarde de dolari. Facem progrese consecvente în domeniul investițiilor, al finanțării, al energiei și al cooperării de înaltă tehnologie”.

Potrivit lui Vladimir Putin, interacțiunea dintre Rusia și China în politica externă este un factor important de stabilizare a afacerilor internaționale, cu atât mai mult cu cât Rusia şi China  au poziții suprapuse sau foarte apropiate în problemele-cheie actuale: “Din păcate, unele țări occidentale pretind o conducere unică la nivel mondial. Acestea calcă în picioare normele și principiile dreptului internațional, recurg la șantaj, sancțiuni și presiune și încearcă să-și forțeze valorile și idealurile îndoielnice asupra țărilor și populațiilor întregi. Ne opunem categoric unor astfel de abordări. Pentru a îmbunătăți situația internațională și pentru a forma o arhitectură globală mai echitabilă și mai democratică, vom continua să coordonăm îndeaproape pașii Rusiei și Chinei cu privire la importante probleme globale și regionale și să cooperăm productiv în  ONU, G20, SCO , BRICS și APEC”. 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions