Update articol:

Vodafone România se implică în extinderea programului educațional „Școala din valiză” pentru a oferi elevilor șanse egale de acces la educația digitală

Vodafone România se implică în extinderea programului educațional „Școala din valiză” derulat de Fundația Vodafone România, în parteneriat cu Fundația World Vision România, pentru a oferi elevilor șanse egale de acces la educația digitală, potrivit unui comunicat de presă.

”În contextul pandemic, sistemele de învățământ din întreaga lume s-au confruntat cu o provocare fără precedent, ceea ce a dus la o schimbare bruscă și pe scară largă a instrumentelor de educație, în care tehnologia joacă un rol esențial. Însă această schimbare a expus și vulnerabilități și decalaje care riscă să lase prea mulți elevi în urmă. Pe când unii elevi au învățat atât de mult de la distanță, alții au învățat ce greu este să ții pasul. Pe când unii elevi au descoperit lumea, alții au descoperit că sunt izolați și nu sunt echipați cu tot ce este necesar pentru a continua să învețe.

În România, din păcate, unul din trei elevi nu a beneficiat de acces la resurse educaționale în timpul pandemiei. Accesul inegal la educație cauzat de lipsa de instrumente și cunoștințe digitale conduce la decalaje semnificative între diferite părți ale țării și între diverse categorii sociale, cu un număr mare de copii și profesori care nu pot beneficia de avantajele și oportunitățile resurselor digitale de învățământ.

Cu mai puțin de două luni până la începutul noului an școlar și având în vedere contextul pandemic, există multe incertitudini cu privire la modul în care toți copiii din România vor beneficia de acces echitabil la educație. La Vodafone România credem că fiecare elev și fiecare profesor trebuie să aibă acces la tehnologie și abilități digitale, astfel încât să poată beneficia de oportunități egale de educație într-o lume tot mai digitală” se mai arată în comunicat.

În linie cu misiunea de a susține digitalizarea societății românești și de a-i conecta pe oameni pentru un viitor mai bun, Vodafone a lansat campania „Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” pentru a susține cât mai mulți elevi să beneficieze de acces la educația online începând din această toamnă.

Astfel, Vodafone România se implică în extinderea programului educațional „Școala din valiză” derulat de Fundația Vodafone România în parteneriat cu Fundația World Vision România, pentru a oferi unui număr cât mai mare de elevi și profesori acces la educația digitală, spun reprezentanții companiei.

Potrivit Vodafone: ”Campania Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” lansează o invitație la solidaritate și implicare în susținerea educației către întreaga societate. Până pe 15 septembrie, atât clienții Vodafone, cât și utilizatorii altor rețele mobile se pot implica în această inițiativă și pot dona orice sumă doresc, prin SMS la 8846 sau cu ajutorul unui card bancar. Utilizatorii Vodafone România pot dona din creditul existent pe cartela preplătită sau direct pe factura serviciilor mobile. La finalul campaniei, Fundația Vodafone România va dubla suma totală a donațiilor.

Fondurile strânse în cadrul campaniei vor fi utilizate pentru achiziția de tablete destinate elevilor din programul „Școala din valiză”. Pe lângă achiziția de tablete de către Fundația Vodafone România, compania Vodafone contribuie cu date mobile gratuite pentru elevi.

„Școala din valiză” este un program lansat de Fundația Vodafone România în 2018 și aduce o abordare de tip 360 de grade a educaţiei digitale. Proiectul susţine elevii și profesorii din mediul rural să-şi dezvolte abilităţile digitale prin acces gratuit la platforma de e-learning www.scoaladinvaliza.ro. Programul folosește un concept inovator bazat pe un set complet de echipamente IT grupate într-o valiză (de unde și numele proiectului) special creată pentru a permite organizarea, în doar câteva minute, a unei săli de clasă digitale, în orice loc, inclusiv în zonele izolate. Școlile din program sunt dotate cu astfel de valize tehnologice ce conțin tablete, laptop și echipamente pentru conexiune la internet.

A doua componentă a programului este formarea competențelor digitale ale profesorilor, cu aplicabilitate directă în activitatea de la clasă. „Școala din valiză” răspunde, astfel, unei probleme de ordin sistemic a învățământului preuniversitar din România, respectiv deficitul de competențe în ceea ce privește utilizarea tehnologiei în scopuri educaționale.

Prin formare profesională continuă, programul „Școala din valiză” își propune să-i ajute pe profesori să fie mai încrezători în forțele proprii, să creeze și să susțină lecții digitale interactive. Implicit, încurajează pregătirea elevilor din mediul rural pentru o piață a muncii dominată tot mai mult de tehnologie, pentru a le oferi acestora oportunități egale într-o lume digitală. În acest fel, profesorii transformă școala, iar elevii învață cu mai multă plăcere și se dezvoltă pentru a face față într-o lume a viitorului. „Școala din valiză” înseamnă învățământ digital accesibil și de calitate.

Procesul de predare adaptat pentru „Școala din valiză” folosește materiale digitale moderne, integrate într-o platformă de e-learning dedicată, www.scoaladinvaliza.ro, precum și metode interactive adaptate la nevoile actuale ale elevilor. Resursele educaționale disponibile prin intermediul platformei sunt lecții digitale create de profesori, accesibile pentru elevi atât la clasă, cât și de acasă. Platforma de e-learning www.scoaladinvaliza.ro este accesibilă profesorilor și elevilor de pe orice dispozitiv conectat la internet.

În contextul pandemic, extinderea proiectului de educaţie digitală „Şcoala din Valiză” la cât mai multe școli din mediul rural a devenit cu atât mai importantă și necesară. „Şcoala din Valiză” este operațională în acest moment în 22 de unități de învățământ din 11 județe. Proiectul înregistrează la ora actuală peste 11.000 de beneficiari (elevi, profesori, părinţi şi voluntari), dintre care 6.000 sunt profesori și elevi înscriși în platforma www.scoaladinvaliza.ro. Alte 35 de școli vor fi incluse în program în urma apelului de înscrieri destinat școlilor din mediul rural, anunțat de Fundația Vodafone România în luna iunie a acestui an.

Odată cu închiderea unităților de învățământ din România pe fondul pandemiei, proiectul „Şcoala din Valiză” a devenit o resursă valoroasă și eficientă pentru că permite continuarea educației prin cursuri susținute exclusiv online. În această perioadă, profesorii au creat peste 5.000 de lecţii digitale în platforma www.scoaladinvaliza.ro, cu peste 500% mai mult faţă de ultimele şase luni. 4.000 dintre aceste lecții au fost accesate de elevi, număr în creştere cu aproape 700% față de perioada anterioară stării de urgență. Elevii au fost foarte activi și au petrecut aproximativ 2.300 de ore pe platformă, adică echivalentul timpului pe care l-ar fi petrecut în sala de clasă, în condiții normale, ceea ce indică un interes constant al elevilor pentru educație.

Profesorii din proiect au beneficiat în ultimii doi ani de mai multe cursuri de formare digitală, astfel că trecerea la învățământul online nu i-a prins nepregătiți. Ei au dorit să împărtășească din experiența lor în crearea lecțiilor digitale și altor cadre didactice din România și au fost gazdele a două webinarii publice desfășurate în perioada stării de urgență, la care au participat peste 250 de profesori din toată ţara.”

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (02/06/2023)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 22 mai - 31 mai 2023

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare