Update articol:
Masa Rotundă “CRIZA ENERGETICĂ: Beneficiile și dezavantajele măsurilor de protecție din piața de energie. Provocări viitoare și soluții de răspuns”

Volker RAFFEL, E.On România: E.On a investit aproape 2 miliarde de euro în rețelele de gaz și electricitate din România, începând cu anul 2005

Volker Raffel_E.ON Romania

E.On a investit aproape 2 miliarde de euro în rețelele de gaz și electricitate din România, începând cu anul 2005, a spus Volker RAFFEL, CEO E.On România, la Masa Rotundă cu tema ”CRIZA ENERGETICĂ: Beneficiile și dezavantajele măsurilor de protecție din piața de energie. Provocări viitoare și soluții de răspuns”, organizată de Financial Intelligence, în parteneriat cu Federația ACUE, marți, 22 martie.

Acesta a apreciat ca noile măsuri de sprijin al consumatorilor de energie electrică și gaze, aplicabile de la 1 aprilie, oferă o anume predictibilitate și stabilitate timp de un an de zile, ceea ce este un lucru bun, dar unele prevederi necesită o serie de completări sau clarificări ulterioare: “Nu pot spune deocamdată care este impactul noii scheme de sprijin, depinde și de deciziile ulterioare ale autorităților în ceea ce privește aplicarea ei. Sunt necesare evaluări suplimentare, dar sunt destul de îngrijorat de faptul că așteptările sunt să investim miliarde de lei în rețele, în modernizarea lor, dar și substanțial în extinderi, mai ales pe partea de gaz, sume pe care se presupune că le vom primi înapoi în 40 de ani – și adițional, de asemenea, pentru acoperirea consumului tehnologic, pe baza promisiunii că probabil le vom recupera într-o zi.

În țările din Uniunea Europeană se discută despre un ajutor pentru companiile din energie, pentru a sprijini rolul lor important în contextul agresiunii din Ucraina, dar nu este cazul și în România.

O altă observație este că sprijinul este acordat unui număr foarte mare de clienți, în timp ce, cu siguranță, unii au nevoie de mai mult ajutor decât ceilalți. Am susținut că ajutorul guvernului ar trebui concentrat mai mult asupra acelor categorii de consumatori care au cea mai mare nevoie de el.

Avem o provocare fundamentală, care nu a fost încă rezolvată și care trebuie abordată chiar acum, din acest an.

Pe de o parte, trebuie să luăm în considerare faptul că adevărata problemă este deficitul de energie. De aceea, consider că este un plan bun al guvernului acela de a se crește producția de gaz și energie electrică în România. Celălalt lucru este că trebuie să acordăm o mai mare atenție, de asemenea, la reducerea consumului, să luăm măsuri de eficiență energetică.”

E.On a investit aproape 2 miliarde de euro în rețelele de gaz și electricitate din România, începând cu anul 2005, iar unul dintre rezultate este reducerea consumului tehnologic de la 20% cât era înainte de privatizare, la sub 10% astăzi, potrivit lui Volker Raffe: “Deci, aceste 10% pe care le-am economisit nu mai trebuie să fie produse în centrale. Imaginați-vă că, dacă nu am fi investit acești bani, atunci am avea nevoie de mult mai multe centrale electrice decât cele care sunt disponibile astăzi”.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (05/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (05/12/2023)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

VES SA (VESY) (05/12/2023)

Neintrunire cvorum AGAE 29-30.11.2023

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (05/12/2023)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

PREBET SA AIUD (PREB) (05/12/2023)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 27.11.2023 - 01.12.2023