Update articol:

Volodymyr Zelensky, discuţie cu Elon Musk: “Ucraina va primi antene Starlink suplimentare pentru a ajuta orașele distruse fără acces la internet”

Elon Musk Tesla

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a vorbit cu CEO-ul SpaceX, Elon Musk, și a spus că Ucraina va primi antene Starlink suplimentare pentru a ajuta orașele distruse fără acces la internet, potrivit CNN.

„Îi sunt recunoscător (n.r. lui Musk) pentru că a sprijinit Ucraina cu cuvinte și fapte”, a spus Zelensky într-un tweet duminică dimineață. „Săptămâna viitoare vom primi un alt lot de sisteme Starlink pentru orașele distruse”.

 

Antenele Starlink pot fi folosite pentru a se conecta la serviciul de internet prin satelit al companiei, care, conform site-ului web Starlink, este „ideal potrivit pentru zonele în care conectivitatea a fost nesigură sau complet indisponibilă”.

Antenele Starlink pot fi asamblate „în câteva minute pentru a sprijini personalul de intervenție în situații de dezastru”, potrivit site-ului său.

Musk a trimis un camion cu echipamente Starlink în Ucraina săptămâna aceasta, răspunzând unei cereri din partea viceprim-ministrului țării, pe fondul temerilor că ucrainenii ar putea pierde accesul la internet dacă Rusia își continuă atacurile asupra infrastructurii de comunicații.

Cu toate acestea, Musk i-a avertizat pe ucraineni să folosească tehnologia „cu prudență”. Într-un tweet de joi, el a spus că sistemul Starlink are o probabilitate mare de a fi vizat de forțele ruse, deoarece este „singurul sistem de comunicații non-rus care încă funcționează în unele părți ale Ucrainei”.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022