Update articol:

Vot final în Parlament pe măsurile economice propuse de PSD, printre care amânarea chiriilor și utilităților, plafonarea prețului la alimente și medicamente, amânarea ratelor la bănci (live)

În această dimineaţă se dă vot final în Parlament pe măsurile economice propuse de PSD, printre care amânarea chiriilor și utilităților, plafonarea prețului la alimente și medicamente, amânarea ratelor la bănci, scutirea de la plata CAS și CASS pentru companii. 

Legea cu pachetul măsurilor propuse de PSD a trecut de Senat, iar la Camera Deputaților este votul decizional. Procedura de vot este prin telefon.

Publicată de Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor pe Joi, 2 aprilie 2020

 

Liderul grupului PSD, Alfred Simonis, a spus: “Florin Citu a considerat că trebuie să facă cămătărie pe spatele românilor și să plătească dobânda la dobânda. Au amânat pe urmă doar pentru creditele ipotecare. La creditele de consum românii trebuie să știe că vor avea rate mai mari. Somez PNL și Guvernul să nu conteste legea la CCR”.

Deputatul Cătălin Nechifor, Pro Europa, a spus: “Acest proiect e prima măsură cu adevărat importantă pentru românii care traversează o criză profundă. Grupul Pro Europa va vota Da”.

Victor Ponta a scris: “Azi votăm la Camera Deputaților legile privind amânarea ratelor la bănci, a taxelor și contribuțiilor pentru firmele afectate de criză , a plății utilităților (energie electrică, gaze, telefon, cablu tv și internet) pentru persoanele fizice !

S-au exprimat deja pentru ( și urmează la vot) alături de deputații ProRomania și cei din Grupurile PSD, USR, UDMR, PMP și Minorități ( doar PNL sunt împotriva – nici ei nu știu de ce, dar așa au primit de la “Partid”)!

Dacă Presedintele Iohannis promulgă legile votate azi de săptămâna viitoare oamenii pot să stea mai liniștiți în carantină și izolare / dar greul economic urmează !

Și pentru combaterea Crizei Economice trebuie alte măsuri de stimulare – și trebuie să ieșim la muncă ( protejați și instruiți – dar la muncă) cel mai târziu la 1 Mai!

Deputatul PMP Adrian Todoran a spus că PMP va vota clar pentru PLX 130. Şi  UDMR a anunţat că va vota propunerea.

PNL a anunţat că nu susține proiectul de lege.

 

 

 

 

Potrivit procedurii privind desfășurarea sedinței de plen, ședința este transmisă prin streaming live pe pagina de Internet a Camerei Deputaților. Parlamentarii au luat 10 minute pauză.  

Eugen Teodorovici anunţă: Propunerea legislativă a PSD privind suspendarea rambursării creditelor a trecut astăzi de Senat

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (27/05/2020)

Notificare prag detineri/vot >10%

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (27/05/2020)

Convocare AGAE pentru data de 2/3 iulie 2020

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (27/05/2020)

Convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor 29/30.06.2020

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (27/05/2020)

Modalitatea de plata a dividendelor distribuite in temeiul HAGOA nr. 5/2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (27/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014