Update articol:

Wirecard a solicitat intrarea în insolvență, fiind prima companie din indicele DAX care eșuează

Wirecard a declarat, joi, că a depus cerere de intrare în insolvență după ce a dezvăluit o gaură financiară de 2,1 miliarde de dolari în conturile sale, devenind primul membru al indicelui de acțiuni blue-chips din Germania –  DAX – care a eșuat, potrivit Reuters.

Acțiunile au fost suspendate de Bursa din Frankfurt înaintea acestei știri. Cotația Wirecard a scăzut cu peste 90% după ce auditorul EY a refuzat să auditeze rezultatele din 2019, săptămâna trecută, ceea ce a dus la demisia directorului general Markus Braun.

Wirecard a declarat că noua sa conducere a decis să solicite insolvența la o instanță din München „din cauza insolvenței iminente și a excesului de îndatorare”.

De asemenea, acesta a declarat că evaluează dacă depune o procedură de insolvență pentru filialele sale.

Procuratura din Munchen, care îl investighează deja pe Braun, sub acuzația că a umflat bilanțul companiei și de manipulare a pieței, a declarat: „Acum vom analiza toate posibilele infracțiuni.”

NN Pensii: Decizia de a investi în Wirecard a respectat toate prevederile legale aplicabile în sectorul pensiilor private din România

BVBStiri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (25/11/2020)

Comunicat privind aprobarea de catre ANRE a Planului de Dezvoltare SNT 2020-2029

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/11/2020)

Convocarea AGOA din data de 6/7 ianuarie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (25/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA

VES SA (VESY) (25/11/2020)

Neintrunire cvorum AGA O & E 25.11.2020