Update articol:

Wizz Air Ungaria este prima linie aeriană care obține certificatul de operator aerian de la EASA

Wizz Air Ungaria, cea mai mare subsidiară a grupului aerian cu cea mai rapidă creștere și cu cea mai mică amprentă ecologică* din Europa, a anunțat astăzi că în calitatea sa de prima astfel de companie aeriană din Europa, de la 1 august 2020, autoritatea competentă responsabilă pentru supravegherea siguranței va fi Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA). Ungaria ca stat membru va continua să fie identificată ca „stat al operatorului” în ceea ce privește certificatul de operator aerian al companiei aeriene, potrivit unui comunicat de presă.

Regulamentul de bază EASA (UE) 2018/1139 a introdus în 2018 posibilitatea companiilor care operează în mai multe state membre ale UE, precum Wizz Air, să solicite EASA să acționeze ca autoritate competentă, responsabilă pentru supravegherea și certificarea siguranței.

Acest transfer de reglementare susține extinderea multinațională a grupului Wizz Air, care operează o flotă de 126 de aeronave de ultimă generație, Airbus A320, care zboară în 46 de țări conectând peste 160 de orașe. Supravegherea EASA permite companiei aeriene să consolideze cooperarea cu autoritățile naționale de aviație civilă pe piețele sale actuale și viitoare. Wizz Air Ungaria continuă să zboare sub pavilionul ungar, iar Autoritatea Ungară de Aviație Civilă continuă să exercite controlul de reglementare asupra permisului de operare și a permiselor de rută ale transportatorului.

Noua eră a igienizării călătoriilor a început recent la Wizz Air. Compania anunță că introduce noi protocoale pentru a proteja sănătatea pasagerilor și a echipajului și pentru a sprijini distanțarea fizică în timpul îmbarcării și curățenia sporită la bord. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât şi pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti, în timp ce echipajul de cabină va utiliza mănuşi.  Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluţie antivirală şi, ca urmare a programului de curăţare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeaşi soluţie antivirală. Revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achiziţiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugaţi să urmeze măsurile de distanţare fizică introduse de autorităţile locale de sănătate şi sunt încurajaţi să efectueze toate achiziţiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport. Pentru mai multe informaţii accesaţi acest link către noul videoclip Wizz Air despre procedurile de sănătate şi securitate.

 József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air, a declarat: „Sunt încântat să anunț că Ungaria este primul stat membru care inovează reglementările aeriene europene, în timp ce Wizz Air Ungaria este prima companie aeriană care are EASA ca autoritate competentă europeană de supraveghere AOC. Acest model normativ de reglementare între autoritățile maghiare și europene stă la baza ambițiilor de creștere ale Wizz Air și oferă multe oportunități noi de a inova în industrie, așa cum s-a întâmplat în ultimii 16 ani. “

Patrick Ky, Executive Director EASA, a declarat: „Suntem foarte bucuroși să avem o linie aeriană atât de tânără și dinamică ca prim operator de aeronave aflat sub supravegherea EASA. Certificatul de operare al UE este potrivit pentru companiile aeriene ca Wizz Air, care au mai multe baze în diferite state membre EASA. În calitate de autoritate competentă centralizată pentru operațiunile Wizz Air, EASA va asigura pentru compania aeriană un standard ridicat de supraveghere recunoscut internațional. “

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/09/2020)

Aprobare Tribunal - fuziune prin absorbtie a companiilor de servicii energetice

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/09/2020)

Contract de imprumut cu Gocab Software

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/09/2020)

Convocare AGOA - 23 (26) octombrie 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/09/2020)

Comunicat referitor la AGOA din 12.10.2020