Grupul Adrem estimează, pentru 2023, o cifră de afaceri de peste 250 milioane de lei, după aproximativ 208 milioane de lei, în 2022, a spus Corneliu Bodea, CEO Adrem, astăzi, într-o întâlnire cu presa.
Afacerile Adrem au fost în urcare de la 192 milioane lei, în 2020, și 196 milioane de lei, în 2021, iar profitul a fost aliniat cu creșterea cifrei de afaceri. Corneliu Bodea a spus: “Anul viitor avem perspective foarte bune. Anul acesta a fost foarte greu pentru cei care au activat în sectorul energiei”.
El a menționat că grupul a participat la un număr foarte mare de licitații, pentru care este posibil să vină răspunsul până la finalul anului. Bodea estimează că vor fi semnate proiecte de peste 80 de milioane de lei până la începutul lui 2023.
Grupul antreprenorial Adrem împlinește luna aceasta 30 de ani de activitate și impact în industria energetică.
În opinia lui Corneliu Bodea, infrastructura energetică este influențată cel mai mult de reglementările ANRE, nu de legislație: ”Una din problemele reglementării este că a limitat la 10% volumul investițiilor în infrastructură energetică. Noi avem nevoie întâi să facem stații electrice, linii”. El a subliniat că, în România, infrastructura energetică este învechită și gândită pentru alte scopuri (pentru dezvoltările industriale din jurul orașelor în regimul comunist).
Compania Adrem a fost fondată în 1992 de Adrian Bodea, care a pornit la drum cu visul de retehnologizare a industriei românești, după care s-a alăturat și fratele lui, Corneliu Bodea, care astăzi este CEO-ul grupului Adrem.
“Mă bucur că după 30 de ani, pot să spun că mi-am îndeplinit visul. Am adus inovații pe piață, am contribuit la dezvoltarea economiei și societății noastre și am contribuit la modernizarea sistemului metalurgic și energetic din țările în care activăm. Suntem mândri, emoționați și totodată recunoscători pentru tot ceea am făcut până acum cu grijă și respect față de mediu și comunități. Sper ca în următorii 30 de ani, prin implicarea tuturor, să asistăm la o industrie sustenabilă, la un mediu mai curat, la un viitor mai verde și la o planetă înfloritoare pe care să le lăsăm moștenire copiilor noștri.”, a spus Adrian Bodea, fondatorul Adrem.
“Sunt extrem de emoționat și recunoscător că am ajuns la 30 de ani de activitate. Suntem într-un moment de maturitate, împlinire, stabilitate, când ne regândim prioritățile. Mă bucur că în acest timp am reușit să contribuim la modernizarea sistemului energetic și la dezvoltarea unei industrii vitale așa cum este energia. Pentru că energia are o valoare inestimabilă, ea reprezintă viața, ne asigură confortul și ne oferă experiențe extraordinare pe care nu le-am fi trăit altfel. Însă trebuie să facem și noi ceva. Trebuie să fim responsabili și să avem grijă de resursele pe care planeta le oferă, trebuie să avem respect pentru mediu și pentru cei din jurul nostru. De aceea, pe termen lung, ne-am luat angajamentul pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, pentru dezvoltarea sustenabilă și sprijinirea României în tranziția energetică, pentru contribuția noastră la o planetă mai curată, mai primitoare, mai frumoasă pentru viitorul nostru și al generațiilor următoare.”, a spus Corneliu Bodea, CEO Adrem.
Din 1992, Adrem furnizează instalații de degazare și echipamente metalurgice la nivel global, cu peste 50% din market share în domeniu, cu activitate pe patru continente. În momentul de față, compania are în portofoliu peste 40 de instalații de degazare și peste 300 de echipamente metalurgice, dar și o tehnologie unică în lume, patentată, de vidare a oțelului lichid.
Totodată, Adrem are în portofoliu printre cele mai mari proiecte de securitate energetică din România și din regiune: automatizarea gazoductului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria); automatizarea conductei de transport gaze naturale DN600 Ungheni – Chișinău, care s-a dovedit vitală în actualul context de conflict militar în regiune; și automatizarea noii stații de măsurare gaze naturale de la Isaccea, bidirecțională, capabilă să asigure importul și exportul de gaze naturale din Ucraina spre Bulgaria și invers. Proiectele de digitalizare a rețelelor inteligente, energie regenerabilă și e-mobilitatea rămân o prioritate pentru următorii ani și contribuția Adrem la dezvoltarea României.
Adrem 30 în cifre
- peste 6.200 de parteneriate durabile cu firme românești și străine
- peste 1.000.000 de contoare inteligente instalate la nivel național
- peste 90 milioane de euro în salarii pentru angajații din România și Elveția
- aproape 60 milioane euro sprijin în comunități
- peste 1000 de angajați la nivel național
- peste 200 de copii s-au născut în familia Adrem, la nivel național
În România, grupul Adrem este structurat pentru a atinge cele trei obiective majore ale luptei împotriva schimbărilor climatice: decarbonizarea, descentralizarea producției de energie și digitalizarea industriei, setate la nivel european. Acesta oferă produse, servicii și soluții pentru eficiență energetică și consum inteligent, dedicate domeniului energetic.
“Adevărata provocare pe care omenirea o are astăzi este lupta împotriva schimbărilor climatice, care trebuie susținută printr-o modificare a mentalității în legătura cu energia, cu importanța ei, și cu modul în care trebuie să o producem și să o consumăm. Adrem joacă un rol esențial în pregătirea României pentru tranziția energetică și în schimbarea de mentalitate către un consum sustenabil. De aceea, pe termen lung, ne-am luat angajamentul pentru dezvoltarea durabilă și sprijinirea României în tranziția energetică, cu accent pe lupta împotriva schimbărilor climatice, respect față de mediul și de societatea noastră, pentru o planetă mai curată.”, a completat Corneliu Bodea, CEO Adrem.