Update articol:

Yuri Ushakov, consilier al lui Putin: Conversația Biden-Putin de astăzi a avut loc într-o atmosferă de isterie fără precedent din partea oficialilor americani; Americanii umflă artificial isteria în jurul așa-zisei invazii ruse, anunţând chiar și datele acestei invazii

Președinții Rusiei și SUA Vladimir Putin și Joe Biden au vorbit timp de mai bine de o oră, a declarat sâmbătă jurnaliștilor consilierul liderului rus Yuri Ushakov, potrivit Ria Novosti .

“Conversația de astăzi a avut loc într-o atmosferă de isterie fără precedent din partea oficialilor americani cu privire la presupusa invazie iminentă a Ucrainei de către Rusia”, a spus el.

Ushakov a adăugat: „Presiunea în jurul subiectului invaziei a fost efectuată într-o manieră coordonată, iar isteria a atins punctul culminant”.

 

Președintele american  Joe Biden , în timpul unei conversații telefonice cu președintele rus Vladimir Putin, a menționat posibile sancțiuni anti-ruse în fața unei situații tensionate în jurul Ucrainei, dar nu s-a pus accent pe această problemă, scrie RIA Novosti.

În plus, după cum a spus Ushakov, Putin și-a amintit că în timpul Războiului Rece URSS și Statele Unite au fost adversari, iar în anii 1990 – prieteni, dar NATO s-a extins și s-a apropiat de granițele Rusiei.

„Vladimir Vladimirovici a trecut și prin istoria relațiilor dintre Statele Unite, NATO și Rusia – ceea ce a dus în cele din urmă la situația de criză actuală. Președintele Rusiei, în special, a remarcat că în timpul Războiului Rece, Uniunea Sovietică și Statele Unite ale Americii au fost, desigur, sută la sută adversari”, a spus el.

„Americanii umflă artificial isteria în jurul așa-zisei invazii ruse planificate, anunţând chiar și datele acestei invazii și, în paralel, împreună cu aliații, pompează mușchii militari ai Ucrainei… Însoțiți de acuzații de un invazie, se creează premisele pentru eventuale acţiuni provocatoare ale forţelor armate ucrainene. Aşa privim această situaţie”, a declarat Uşakov reporterilor.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)