Update articol:

Zamfir: ASF are un preşedinte, Marcu a obţinut un vot covârşitor; va fi chemat din nou la Comisia economică, după o lună, pentru a prezenta un plan de redresare a activităţii instituţiei

Senatorul Daniel Zamfir. Senatorul Daniel Zamfir.

Nicu Marcu, candidat la şefia Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), propus de PNL, a primit, marţi, aviz favorabil din partea membrilor Comisiilor economice din Senat şi Camera Deputaţilor, în cadrul cărora a fost audiat.

În favoarea candidatului PNL s-au pronunţat 51 de parlamentari, şase au fost împotrivă şi unul s-a abţinut.

“Salut faptul că ASF, în sfârşit, după o lungă perioadă, are un preşedinte. Acolo lucrurile sunt extrem de complicate. Singurul candidat a fost Nicu Marcu, a obţinut un vot covârşitor, toate partidele au decis să îl susţină. ASF avea nevoie de un şef. Sunt aproape opt luni de zile de când ASF este fără preşedinte. Lucrul acesta s-a resimţit puternic în piaţă. Sper ca din acest moment să punem punct haosului de acolo, iar noul preşedinte să preia hăţurile şi să aşeze lucrurile în ordine, pentru că sunt foarte multe situaţii în care ASF nu face ceea ce trebuia să facă, nu este deloc un arbitru, sunt situaţii în care ASF practic nu există, sunt situaţii în care ASF e chiar de partea celor pe care chiar ar trebui să-i supravegheze şi să-i controleze”, a precizat, pentru AGERPRES, preşedintele Comisiei economice din Senat, social-democratul Daniel Zamfir.

Potrivit lui Zamfir, Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în şedinţă de plen miercuri pentru a-l vota pe Nicu Marcu pentru ocuparea funcţiei de preşedinte-membru executiv al Consiliului ASF.

Senatorul PSD a mai precizat că Marcu va fi chemat din nou la Comisia economică, după o lună, pentru a prezenta un plan de redresare a activităţii instituţiei.

“Acum, că avem un preşedinte care s-a angajat să facă ordine la ASF, îi vom lăsa un termen de o lună, perioadă de graţie ca să intre în pâine, să cunoască îndeaproape problemele ASF şi, după o lună, îi vom solicita prezenţa la Comisia economică, să vedem cu doreşte domnia sa să îndrepte acolo, lucruri care sunt pe o pantă greşită de o bună bucată de vreme”, a menţionat Zamfir.

Acesta a susţinut că ASF stă de multă vreme “pe un butoi de pulbere”, în sensul că lucrurile au luat-o într-o direcţie “complet greşită, referindu-se la piaţa asigurărilor de răspundere civilă, la pensiile private şi la piaţa de capital”.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni