Update articol:

Zamfir: „Legea leasing-ului a trecut de Comisia economică a Senatului, urmând să intre mâine în plen”

Senatorul Daniel Zamfir. Senatorul Daniel Zamfir.

Legea leasing-ului a trecut de Comisia economică a Senatului, urmând să intre mâine în plen, a scris senatorul Daniel Zamfir pe Facebook. 

Acesta a explicat: „AM ELIMINAT UN ABUZ.
Legea leasing-ului a trecut de Comisia economica a Senatului, urmând să intre mâine în plen. Procedura prin care se va valorifica bunul utilizat va fi una transparentă.
Bunurile vor fi vândute de utilizator la prețul pieței, suma obținută urmând să acopere suma restanta. S-a terminat cu nedreptatea din vechea legea când societatea de leasing îți lua bunul, îl vindea mult sub prețul pieței, iar utilizatorul mai avea de plătit suma până la finalul contractului, deși a fost deposedat de bunul respectiv”. 

Comisia economică, industrii și servicii a Senatului a dat azi raport favorabil noului proiect pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.51/I997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing al senatorului Daniel Zamfir, prin care este permis consumatorilor datornici să își vândă bunul luat în leasing deși nu sunt proprietari, cu scopul stingerii creditului. 

Vezi aici 

Propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.51/I997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing

https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=243A7A5F-3C91-49D9-931C-FEF93B6BCAA7