Update articol:

Zelensky avertizează că Rusia nu se va opri la Ucraina: „Noi vom fi primii. Voi veţi urma”

Volodimir Zelenski/ Sursa foto: twitter.com/ZelenskyyUa Volodimir Zelenski/ Sursa foto: twitter.com/ZelenskyyUa

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat țările occidentale că războiul nu se va opri în Ucraina – iar un atac asupra libertății va afecta restul lumii, potrivit CNN.

În timpul unui interviu la ABC World News Tonight, Zelensky a evidențiat din nou necesitatea securizării spațiului aerian al Ucrainei — lucru cerut de preşedintele Ucrainei SUA și NATO, fără niciun rezultat.

„Nu putem permite Rusiei să fie activă acolo, pentru că ne bombardează, trimit rachete, elicoptere, avioane de luptă – o mulțime de lucruri”, a spus Zelensky. „Nu ne controlăm cerul”.

El crede că președintele american Joe Biden „poate face mai mult” pentru a opri războiul.

Poziția SUA: SUA și NATO se opun creării unei zone de excludere a zborului în Ucraina, avertizând că o astfel de mișcare ar putea duce la „război cu drepturi depline în Europa”. Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că țările care impun o astfel de zonă de excludere a zborurilor vor fi considerate ca participând la conflict.

Luni, Casa Albă a declarat că Biden rămâne ferm în angajamentul său de a ține trupele americane în afara conflictului.

Răspunsul lui Zelensky: Președintele ucrainean a spus că rachetele lovesc structuri civile, inclusiv universități și clinici de pediatrie. Dacă o rachetă zboară deasupra capului, „Cred că nu există alt răspuns… trebuie doborâte. Trebuie să păstrăm viețile”, a spus el.

Și a avertizat că războiul va afecta restul lumii: “Toată lumea crede că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă de libertate. Și când limitele drepturilor și libertăților sunt încălcate, atunci trebuie să ne protejezi. Pentru că noi vom fi primii. Voi veţi urma. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, el vrea mai mult, mai mult și mai mult.”

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/11/2022)

Completarea Convocatorului AGEA, convocata pentru data de 15/16 decembrie 2022

SOCEP S.A. (SOCP) (28/11/2022)

Plata dividend conform Hotarare AGOA 27.09.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022