Update articol:

Zidul, “virtual impenetrabil” al lui Donald Trump, uşor de tăiat cu un ferăstrău de 100 de dolari

Migranţii şi traficanţii au reuşit să taie zidul “virtual impenetrabil” al preşedintelui Donald Trump de la frontiera SUA cu Mexicul, folosind ferăstraie care pot fi cumpărate cu 100 de dolari bucata în magazine de bricolaj, au declarat sâmbătă pentru The Washington Post agenţi şi oficiali de frontieră, potrivit dpa.

Responsabili ai administraţiei Trump au recunoscut că ştiu de “câteva cazuri” în care traficanţii de migranţi au reuşit să forţeze porţiuni ale zidului, estimat la 10 miliarde de dolari, a cărui construire Trump a promis că o va plăti Mexicul.

Ferăstraiele, care pot fi uşor cumpărate în magazine, pot tăia bornele de oţel ale zidului în câteva minute, iar panourile înalte de 9 metri pot fi uşor date la o parte, permiţând oamenilor să treacă prin spaţiile create.

Cele mai multe breşe de-a lungul zidului au fost semnalate într-o zonă animată în apropiere de San Diego (în sudul Californiei), conform ziarului.

Responsabili de frontieră din prezent şi din trecut insistă însă că secţiunile nou consolidate ale zidului sunt mai dificil de penetrat ca înainte, atribuind noile încălcări “adaptării permanente” a bandelor de traficanţi, a căror activitate de introducere clandestină a imigranţilor fără documente în SUA reprezintă o industrie de multe miliarde de dolari.

Donald Trump susţine că zidul este aproape imposibil de trecut şi i-a dus pe jurnalişti să le arate ceea ce el afirmă că ar fi un ‘Rolls Royce’ al zidurilor.

El a redirecţionat fonduri de miliarde de dolari din banii contribuabililor pe care Congresul le aprobase pentru alte utilizări pentru reconstruirea secţiunilor zidului, după ce a jurat că Mexicul va plăti pentru acesta.

Preşedintele Donald Trump a minimalizat sâmbătă informaţii potrivit cărora unii traficanţi ar fi trecut de zidul de la frontiera cu Mexicul, tăindu-l uşor cu ajutorul unor instrumente accesibile tuturor.

“Avem un zid foarte puternic”, a declarat Trump jurnaliştilor la Washington. “Să-l tai este un lucru, dar este uşor de reparat”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Promisiune importantă a campaniei electorale din 2016 a magnatului imobiliar, construirea zidului de-a lungul întregii frontiere cu Mexicul, avansează cu greu, Congresul refuzând să deblocheze fondurile necesare finanţării sale, notează AFP. 

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (29/05/2020)

Incetare Mandat Reprezentanti Permanenti, Numire Reprezentanti Permanenti

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017