Update articol:

Zoltan Prosszer: „Bărbatul de 59 de ani…reținut” de către organele de urmărire penală este subsemnatul, Zoltan Prosszer, care a fost reținut sub 4 capete de acuzare”; Faptele imputate de către organele de urmărire penală nu au legătură cu societatea Romcab

pixabay.com pixabay.com

Zoltan Prosszer, administrator special la Romcab, confirmă că a fost reţinut ieri de IPJ Mureş: „Bărbatul de 59 de ani…reținut” de către organele de urmărire penală este subsemnatul, Zoltan Prosszer, care a fost reținut sub 4 capete de acuzare”; Faptele imputate de către organele de urmărire penală nu au legătură cu societatea Romcab, susţine Zoltan Prosszer. 

Subscrisa ROMCAB S.A. (în reorganizare judiciară, în judicial reorganisation, en redressement), a transmis un raport la BVB prin intermediul căruia transmite:

În urma evenimentelor întâmplate în ultimele zile, subsemnatul Zoltan Prosszer, în calitate de administrator special al SC Romcab S.A., consider util și necesar să vin cu clarificări asupra anumitor aspecte relatate în articolul apărut în presă, și anume „…Totodată, 9 persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, cu mandat de aducere, pentru audieri. Ca urmare a probatoriului administrat, trei bărbați, de 59, 49 și 33 de ani, din județul Mureș, au fost reținuți, pentru 24 de ore. De asemenea, față de bărbatul de 59 de ani, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de transmiterea fictivă a părților sociale sau a acțiunilor deținute într-o societate, în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia, abuzul de bunuri sociale și abuz de încredere în formă continuată, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 31/1990R privind societățile comerciale și Codul penal.”.

În primul rând, „bărbatul de 59 de ani…reținut” de către organele de urmărire penală din cadrul I.P.J. Mureș, este subsemnatul, Zoltan Prosszer, care a fost reținut sub 4 capete de acuzare.

În urma declarațiilor date în fața procurorului de caz, două dintre aceste capete de acuzare au fost eliminate imediat. Astfel, cercetările efectuate sub aspectul infracțiunilor de transmitere fictivă a părților sociale sau a acțiunilor deținute într-o societate, respectiv infracţiunea de înșelăciune, au fost eliminate din lipsă de probatoriu și fapte clare. De asemenea, trebuie menționat faptul că celalalte două capete de acuzare care au rămas reproșate de către organele de urmărire penală sunt:

–          infracțiunea de abuz de încredere în formă continuată, care izvorăște din mai multe contracte de leasing financiar care au fost reziliate în momentul intrării în insolvență a companiei, la acel moment administratorul judiciar a dispus că bunurile care fac obiectul acestor contracte să între în patrimoniul companiei, cu transfer de proprietate și înscriere în gaj, motiv pentru care la momentul actual toate bunurile se află în custodia organelor de poliție, în așteptarea pronunțării judecătorului pentru o parte dintre acestea, celelalte fiind ieșite din termenul de contestație;

–          infracțiunea de utilizare a bunurilor ce aparțîn patrimoniului companiei în scopuri personale, s-a justificat și s-a clarificat prin numeroase documente justificative depuse la sediul organelor de urmărire penală, din conținutul cărora rezultă că bunurile la care se face trimitere în cadrul acuzației sunt bunuri utilizate în interesul societății, iar acestea au produs/produc beneficii pentru societate, documente acceptate de către organele de cercetare că fiind valide.

Concluzionând, capetele de acuzare sub care, subsemnatul, am fost reținut, se grupează în două categorii, infracțiuni pentru care organele de urmărire penală nu au confirmat acuzațiile, respectiv infracțiuni pentru care dovezile și explicațiile aduse în fața procurorului de caz urmează, în opinia noastră, a fi retrase și acestea.

Precizez că faptele imputate de către organele de urmărire penală nu au legătură cu societatea Romcab S.A., cercetările fiind efectuate cu privire la o altă societate comercială, unde subsemnatul dețîn calitatea de administrator special.

De asemenea menționez faptul că, deși legea îmi atribuie beneficiul prezumției de nevinovăție, voi depune toate eforturile necesare pentru a colabora cu organele judiciare în vederea demonstrării nevinovăției mele și a celorlalte persoane implicate în cauză”.

La data de 26 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au efectuat 19 percheziții domiciliare, în județele Mureș, Hunedoara, Bihor și Ilfov, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere.

Din cercetări a reieșit că, din cursul anului 2023 și până în prezent, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri, nu ar mai fi achitat ratele contractelor de leasing încheiate cu mai multe societăți.

 

În aceeași cauză, la data de 6 martie a.c., polițiștii au pus în executare 6 mandate de percheziție, în urma cărora au identificat și ridicat 90 de vehicule care făceau obiectul contractelor de leasing, ascunse în curțile unor societăți comerciale din municipiul Târgu Mureș.

Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 15.000.000 de lei.

 

 

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (06/12/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (06/12/2024)

Informare privind autorizatia de antrepozit fiscal

EUR/RON Turbo Long 10/4.45/4.55 (EBEUROTL3) (06/12/2024)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 09 si 10 Decembrie 2024