Update articol:

ZRVP, alături de Ana Hotels în tranzacția cu grupul IHG® Hotels & Resorts  pentru operarea hotelului Athénée Palace din București

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a asigurat asistența juridică în tranzacția prin care Ana Hotels a încheiat contractul de management hotelier cu grupul internațional IHG® Hotels & Resorts pentru operarea hotelului Athénée Palace sub brandul InterContinental® Hotels & Resorts începând cu anul 2023. Echipa de avocați care a asistat Ana Hotels în revizuirea și negocierea setului contractual a fost compusă din Marina – Crenguța Florea și Mihai Băjenaru, parteneri în cadrul departamentului de consultanță al ZRVP.

Tranzacția Ana Hotels – IHG® Hotels & Resorts este notabilă având în vedere că în ultimii ani contractele de management hotelier au fost rare pe piața de profil locală, de altfel profund afectată de restricțiile impuse în lupta cu pandemia de COVID-19.

Asistența juridică acordată de echipa ZRVP a vizat revizuirea și negocierea documentelor aferente tranzacției și s-a concentrat pe stabilirea echilibrului contractual prin raportare la angajamentele asumate de părți sub aspectul termenilor și condițiilor în care va avea loc operarea hotelului pe durata celor 20 de ani de colaborare.

Negocierile purtate pe durata celor câteva luni au fost caracterizate prin dorința comună manifestată de Ana Hotels și grupul internațional IHG® Hotels & Resorts de a pune bazele unui parteneriat solid prin determinarea condițiilor prealabile deschiderii hotelului sub brandul InterContinental®Hotels & Resorts (de la 1 ianuarie 2023), dar și a mecanismelor contractuale care să reglementeze situații neprevăzute care pot apărea pe durata colaborării acestora. Un alt aspect relevant pe parcursul negocierilor l-a reprezentat stabilirea condițiilor contractuale de natură tehnică și de autorizare rezultate din încadrarea clădirii Athénée Palace ca monument istoric.

Ne bucurăm că prin efortul combinat al echipei ZRVP și al managementului intern al grupului Ana Hotels am reușit să finalizăm cu succes un proces de negociere extrem de complex. Ana Hotels este un jucător cu o puternică reputație pe piața hotelieră, cu planuri ambițioase de dezvoltare, care s-a adaptat constant pentru a asigura creșterea nivelului de confort și alinierea serviciilor sale cu cele ale marilor hoteluri de lux din lume. Dovadă în acest sens sunt chiar investițiile evaluate la aproximativ 40 milioane de euro realizate de Ana Hotels în restaurarea clădirii istorice Athénée Palace. Suntem totodată recunoscători pentru oportunitatea de a fi participat la tranzacția prin care Athénée Palace va deveni singurul hotel din România operat sub brandul InterContinental ®Hotels & Resorts”, a declarat Marina – Crenguța Florea, partener ZRVP.

Hotelul Athénée Palace are o istorie de 108 ani și este unul dintre simbolurile istorice și arhitecturale ale Bucureștiului. În urma rebrandingului va deveni singurul hotel din România operat sub brandul InterContinental ®Hotels & Resorts.

ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 16 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru, Cosmin Cojocaru, Crenguța Marina Florea și Ovidiu Șerban (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).