Update articol:

George Copos a investit 40 de milioane de euro în restaurarea și rebrandingul InterContinental Athénée Palace Bucharest

intercontinental athenee palace

ANA Hotels, companie deținută de omul de afaceri George Copos, a finalizat rebrandingul hotelului Athénée Palace în InterContinental Athénée Palace Bucharest.

Hotelul, situat în Piața George Enescu din Capitală, este în prezent singurul hotel din România operat sub brandul InterContinental. Procesul de rebranding a evoluat gradual pe parcursul ultimului an, concomitent cu investiția majoră de modernizare și restaurare realizată în ultimii 2 ani de către compania proprietar ANA Hotels, astfel încât facilitățile existente să poată fi ridicate la standardele de lux, confort și calitate agreate împreună cu brandul InterContinental, pionierul călătoriilor de lux în noi destinații de peste 75 de ani.

Lobby InterContinental Athenee Palace_800x480

”Restaurarea Athenee Palace este o investiție românească de peste 40 de milioane de euro, realizată de Ana Hotels, care a început în 2020 când, în pandemie fiind, hotelul era închis. Am avut noroc pentru că Athenee Palace este cea mai bună locație din București. Am finalizat restaurarea aproape perfect într-un timp record. Am avut noroc să fim parteneri cu o bancă de 27 de ani – BRD Societe Generale. Țin foarte mult la oameni, suntem o echipă puternică la Ana Hotels și avem cei mai buni oameni. Pentru mine capitalul uman înseamnă totul”, a declarat George Copos, proprietarul Ana Hotels, în cadrul unei conferințe de presă.

Classic Room InterContinental Athenee Palace_800x516

IHG Hotels & Resorts este unul dintre cei mai importanți actori din industria hotelieră globală. Tocmai de aceea ne-am dorit să aducem rafinamentul și standardele înalte ale brandului InterContinental Hotels & Resorts sub cupola Athénée Palace din București. După investiția substanțială din ultimii doi ani, pot spune că am integrat cu succes noua viziune de lux asupra hotelului împreună cu IHG. Alegerea unui nou partener care să preia managementul hotelului s-a dovedit a fi un proces elaborat, care a început în 2021. Decizia de a opera sub umbrela brandului InterContinental Hotels & Resorts completează o colaborare anterioară dintre ANA Hotels și IHG Hotels & Resorts, care a început în anul 1998 în baza unui contract de management și, ulterior, a contractului de franciză, pentru hotelul „Crowne Plaza Bucharest”, deținut, de asemenea, de ANA Hotels în București”, a mai spus George Copos, owner ANA Hotels.

Royal Suite InterContinental Athenee Palace_800x482

Designul InterContinental Athénée Palace Bucharest a trecut printr-o serie de schimbări gândite de Alexander James Interiors Architects, o companie de arhitectură britanică, în colaborare cu arhitecți și artiști locali precum compania locală de arhitectură Inegal Design, Conf. univ. dr. Valeriu Mladin, Ioan Nemțoi și alții.

Procesul de modernizare a fost realizat în două etape. Dacă prima fază a vizat schimbări axate pe renovarea celor 132 de camere din aripa nou construită a hotelului, în a doua etapă eforturile au fost îndreptate spre renovarea fațadei, a zonelor comune și a celor 151 de camere din clădirea istorică a hotelului, construită în 1914.

Hotelul „InterContinental Athénée Palace Bucharest” face parte din cel mai mare grup hotelier privat românesc, „ANA Hotels”. Compania deține și operează de asemenea hotelurile „Crowne Plaza Bucharest”, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – Ana Hotels „Sport”, „Bradul” și „Poiana”, și „Ana Hotels Europa”, care include centrul SPA „ANA Aslan Health Spa” din Eforie Nord, precum și operatorul instalațiilor de schi din Poiana Brașov – ANA Teleferic, care a adăugat recent în portofoliul său Restaurantul Panoramic de pe Vf. Tâmpa din orașul Brașov.

BVB | Știri BVB

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (22/03/2023)

Convocare AGEA&AGOA 24.04.2023

DAFORA SA (DAFR) (22/03/2023)

Convocare AGA Anuala 24/25.04.2023

MECANICA FINA SA (MECE) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E - 26.04.2023

ALTUR S.A. (ALT) (22/03/2023)

Convocare AGA O 26/27.04.2023

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E_26/27 Aprilie 2023