Update articol:
BVB:

Investitorii în companiile listate care oferă dividende sunt răsplătiți cu peste un miliard și jumătate de euro

Sursa - BVB Sursa - BVB

Peste 40 de companii listate la BVB oferă acționarilor dividende în valoare totală de 7,23 miliarde de lei, echivalentul a peste 1,55 miliarde de euro

Aproape jumătate dintre companiile listate pe piață principala a Bursei de Valori București (BVB) au decis să ofere dividende, sume care sunt distribuite acționarilor de către companii din profitul aferent excercitiului financiar anterior. Numai pentru anul 2017, peste 40 de companii listate la BVB au aprobat acordarea de dividende în valoare cumulată de 7,23 miliarde de lei, echivalentul a peste 1,55 miliarde de euro, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti.

Romgaz, BRD și OMV Petrom sunt companiile care au acordat cele mai mari dividende, de peste 1 miliard de lei fiecare. În total, primele 20 de companii oferă dividende de peste 7 miliarde de lei, iar șase dintre acestea au oferit un randament al dividendului de două cifre. Emitentul BVB, companie listată în 2010 pe propria piață, se află în Top 20 companii în funcție de valoarea dividendelor acordate pentru anul anterior, cu o suma de peste 13,5 milioane de lei distribuită acționarilor, și a raportat un randament al dividendului de 6%.

La finalul primelor șapte luni din acest an, o evoluție ascendentă a fost consemnată de BET-TR, indicele Bursei de Valori București de tip total return care include și dividendele, după ce acesta a depășit 11.600 de puncte și a crescut cu peste 11%.
Valoarea totală a tuturor instrumentelor financiare tranzacționate la BVB a depășit 1,7 miliarde de euro de la începutul anului și până la finalul lunii iulie, în creștere ușoară față de perioada similară a anului trecut.

Valoarea medie zilnică de tranzacționare pe segmentul de acțiuni din piață principala a trecut sub pragul de 10 milioane de euro, pe fondul unei activități mai reduse a investitorilor în perioada de vara.
Capitalizarea bursieră a companiilor românești a fost de aproape 20 de miliarde de euro la finalul primelor șapte luni, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piață reglementată a BVB a depășit 35 de miliarde de euro în ultima ședința de tranzacționare a lunii iulie.

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (02/06/2023)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 22 mai - 31 mai 2023

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare