Update articol:

A murit Dan Țandea, cel mai mare fermier din județul Cluj, deținătorul celebrei mărci ”brânza de Năsal”

Facebook Adrian Oros

Dan Țandea, cel mai mare fermier din județul Cluj, a murit la doar 51 de ani, potrivit Foaia Transilvană . Din primele informații rezultă că Dan Țandrea a fost găsit decedat la ferma sa din Apahida, într-o fosă septică, folosită pentru canalizare. Poliția a demarat cercetări pentru ucidere din culpă, relatează Agerpres.

„În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 4:50, poliţiştii au fost sesizaţi printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112 cu privire la căderea unei persoane într-un canal de scurgere. Evenimentul semnalat s-ar fi petrecut pe raza localităţii Apahida, în timpul unor activităţi de curăţare a scurgerii. Trupul bărbatului în vârstă de 52 de a fost transportat la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului. Sunt efectuate cercetări sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă”, a informat IPJ Cluj.

Dan Țandea deținea marca ”brânză de Năsal” și a condus mai mulți ani Cooperativa Someș-Arieș din județul Cluj, care avea, în 2018, o cifră de afaceri de 5 milioane de euro.

Adrian Oroş, ministrul interimar al Agriculturii, a scris pe Facebook: “Dan Țandea a fost unul dintre cei mai hotărâți lideri ai fermierilor pe care i-am cunoscut, dar în același timp un om de aleasă omenie. A fost sufletul Cooperativei Someș-Arieș din județul Cluj, care a reușit să salveze renumita “brânză de Năsal”. Cooperativă care deținea și Fabrica de brânzeturi Transilvania și marca “Produs de Țaga”. A fost un iscusit crescător de vaci de lapte, un mare iubitor de animale dar și de oameni. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, a scris:

“Lacrimi de durere pe obrajii fermierilor români!
Dispariția fulgerătoare a fermierului Dan Ţandea a împietrit de durere inimile tuturor acelor care l-au cunoscut.
Hărnicia, devotamentul spiritul de sacrificiu, sinceritatea dialogului și dăruirea profesională au fost armele lui în lupta cu vicisitudinile naturii.
Alături de familie și membrii Cooperativei Someș-Arieș din județul Cluj a stăruit in promovarea tehnologiilor moderne privind creșterea animalelor.
Pe linia grajdului căuta soluțiile împăcării cu greutățile momentului, alimentându-şi dorința de a învinge, din dragoste față de animale.
Cu rezultatele muncii lui întâmpina orice persoană străină domeniului, căreia îi insufla dragostea de animale, spunând tot timpul că prin muncă și dăruire poți întâlni câștigul.
Sărbătoarea nu era sărbătoare, odihna nu era odihnă, pentru Dan Ţandea, ca de altfel pentru toți crescătorii de animale din România, ziua de odihnă în agricultură nu se regăsește în calendarul muncii.
Cu regretul despărțirii, îmi îndrept acum cuvintele de îmbărbătare către copii și soție, cărora le transmit sincere condoleanțe!
Dumnezeu să te aibă în pază, Dane!”

BVB | Știri BVB

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%

ROPHARMA SA (RPH) (03/12/2021)

Raport auditor S1 2021 - art. 108 Legea 24/2017 (R)

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%