Update articol:
24 septembrie -data limită până la care se pot depune oferte neangajante pentru preluarea Băncii Româneşti

Achiziţia Băncii Româneşti, discutată în boardul Eximbank, pe ultima sută de metri

Luni, 24 septembrie, este data limită până la care se pot depune oferte neangajante pentru preluarea Băncii Româneşti, deţinută de grupul elen National Bank of Greece, potrivit unor surse bancare. Se pare că, tot luni, conducerea Eximbank va decide dacă va intra în cursă pentru achiziţia băncii cu capital grecesc. Potrivit calendarului, ofertele neangajante trebuie depuse până pe 24 septembrie, după care Banca Românească va oferi acces  în camera de date.

Acum câteva săptămâni, Lucian Isar a anunţat, în exclusivitate, pe o reţea de socializare, că Eximbank va cumpăra Banca Românească.

Acum, Lucian Isar ne-a declarat: “Este foarte ciudat că Eximbank, o agenţie de export-import a statului român, vrea să cumpere, cu banii statului român, la o evaluare incertă, o bancă de retail. Este atât de mare diferenţa de concepte, specializare, nevoie de capital, încât este clar că vorbim de negocieri subterane între Mugur Isărescu şi Liviu Dragnea”.

În luna martie a acestui an, BNR a respins cererea grupului ungar OTP de autorizare a achiziţiei Băncii Româneşti. Ulterior, Banca Românească a fost scoasă din nou, oficial la vânzare, procesul fiind coordonat de către divizia de investiţii a Credit Suisse de la Londra.

Conform unor surse de pe piaţa bancară, mai mulţi investitori şi-au exprimat interesul pentru preluarea Băncii Româ­neşti: fondul de investiţii J.C. Flowers, care a cumpărat Piraeus Bank România, Patria Bank prin fondul de investiţii AxxessCapital, familia Vardinogiannis, cea care a cumpărat Marfin Bank România, Intesa.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/07/2024)

Reconectarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la sistemul energetic national

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (25/07/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni